21.11.2014

211114a 211114b Terveisiä Unkarista! Tuntuu uskomattomalta, että olemme luokan kanssa jo kolmannen opiskeluvuoden perinteisellä luokkaretkellä, sillä vieläkin tuntuu siltä että olisin vasta äskettäin astellut Taideakatemialle ensimmäistä kertaa. Olemme asustelleet Budapestissa puolitoista viikkoa ja matkan toinen puolisko on vielä jäljellä. Budapestissa kahvilat, baarit, vintage-kaupat ja museot ovat vieneet mennessään, mutta olen ehtinyt myös kuvata enemmän kuin pitkään aikaan. Jotta pääsisin uusimpien kuvien julkaisuun, laitan esille vielä pari potrettia residenssikesältä, sillä sitä on niin mukava muistella iltojen pimetessä ja ilmojen kylmetessä. 

Pari päivää sitten sain iloisia uutisia tänne jo muutenkin virkistävälle kuvausmatkalle. Elämäntilanteessa, jossa olen yhä kahden opiskelupaikan loukossa kaikista epäloogisin ratkaisu on ottaa irtiotto arjesta ja lähteä hetkeksi asumaan ulkomaille, mutta en antanut moisten käytännön asioiden antaa haitata mahdollisuutta hakeutua vaihto-opiskelijaksi. Tammikuussa muutankin siis Dubliniin opiskelemaan National School of Art and Designiin. Moni asia on elämässäni hyvin levällään, mutta ainakin tällä hetkellä huomaan olevani kaikista onnellisimmallani elämän jatkuvassa liikkeessä. Tällä hetkellä se tarkoittaa asumista pienen Budan puolella olevan asunnon sohvalla kolmen kameran kanssa.

Kuvissa: MEGAN TAYLOR ja SONJA LOTTA  

///

Greetings from Hungary! It feels unbelievable that we are me and my classmates have already studied photography for three years and we are having the traditional photography field trip. We have been living in Budapest for almost one and a half weeks and there is still more weeks to come. Here I have been carried away by cafés, unique bars, vintage stores and museums. I have also been photographing a lot, but before I can show my new stuff I want to share just couple more of my portraits from the summer in Arteles residency.

Couple days ago I received some happy news. In a life situation where I'm still stuck between two schools the most illogical thing would be to leave the everyday life and move abroad. But that is exactly what I want to do. In January I'm moving to Dublin to study in National Collage of Art and Design as an exchange student. So many things in my life are all over the place right now, but I guess I feel the most happiest when things are constantly moving. Right now it means that I'm living on a small couch on Buda side of this city with three cameras.

In the pictures: MEGAN TAYLOR and SONJA LOTTA

2 kommenttia:

 1. Hei,

  kiinnostaisi tuo residenssi missä olit! Katselin netistä hintoja ja muita järjestelyitä, paljonko itsellesi maksoi ja millä haulla sinne hait?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!! Sori mun hitaasta vastauksesta, en oo tajunnut kirjautua bloggeriin!

   Olin tuolla työharjoittelussa. Eli käytännössä oleskelin siellä ilmaiseksi kolme kuukautta, mutta hoidin siivoamiset, kyyditykset ja toimin asistenttina taiteilijoille. Oli kyllä mahtava kokemus ja jäi paljon käteen, mutta töitä sai kyllä paiskia niin paljon, että ei hirveästi ollut aikaa omaan taiteelliseen toimintaan.

   En tiedä ottaako nuo sinne edes suomalaisia residenssiläisiä, mutten kuin töihin. Ainakaan sillon kun mä olin siellä, ei otettu suomalaisia. Mutta esim. jos kiinnostaa tuollainen kokemus, niin harjoittelijoita sinne etsitään tasaiseen tahtiin! Palkkaa siitä ei kyllä saa, mutta vuokraa ei tarvitse maksaa ja jos saa tukea, niin jotenkin pärjäilee. Eli aika seikkailumielellä itse lähdin sinne töihin.

   Poista