19.8.2013

180813a 180813b 180813c 180813d2
Loppukesästä olen pyöritellyt monia kuvausideoita, mutta säästellyt niiden toteuttamista energisimpiin ja luovempiin aikoihin. Päädyin kuitenkin toteuttamaan pääkopassa jo pitkään laiskotelleen idean ja yhtenä kesäaamuna laitoin Holgaan keskikoon filmin sijasta 35mm filmin. Kuvaaminen oli kivalla tavalla hallitsematonta, koska rajausta oli vaikea hahmottaa. Kuviin tuli inspiroiva elokuvamainen lisä, joten luulen, että palaan saman tekniikan pariin myöhemmin. 

En tiedä mitä ajatella sateesta ja ilta illalta uhkaavammin laskeutuva pimeydestä. Takana on vuosi, jolloin saatoin keskittyä vain valokuvaukseen ja nyt edessä on opintojen suorittaminen samanaikaisesti kahdessa eri korkeakoulussa. Moni asia tuntuu nyt raskaammalta kuin koskaan, mutta paineen alla sortuminen ei ole vaihtoehto.

///

During the end of this summer I have been rolling many new ideas on my head, but still left them to wait for the times when I feel more energetic and creative. One morning I decided to finally try to shoot a 35mm film with Holga that normally takes medium format film. Shooting felt freshly uncontrollable and the results reminded me of old movie stills. I think the technique is definitely worth trying again at some point.

I don't know how to deal with the rain and the threatening falling darkness of autumn. For the past year I have been able to focus on photography alone, but now it's time to work on my two degrees in two different schools. Many things feel harder than ever right now, but being crushed by the pressure isn't any kind of option.   

4 kommenttia:

 1. Vaikea tajuta miten te Marian kanssa jaksatte nyt sekä mediatutkimusta ja meidän koulua :( Upean näköistä kuvaa tullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en taida tajuta itsekään. En itseäni enkä Mariaa! :D ja hei kiitti, jostain syystä mulle tuli mieleen, että sä saattaisit tykätä näistä, oli jotenkin myös vähän sun näköistä mustavalkoista ja elokuvallista fiilistä! :)

   Poista
 2. hihii uimapatja, meinasin jo sanoa meidän, mutta taisi olla sen rouvan! minulla tuli mieleen näistä salaiset kansiot ja sanon sen nyt ettei tarvitse koskaan sanoa sitä ääneen missään koulun kritiikissä.. terveisin nolo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Salaiset Kansiot on maailman siistein juttu, joten kiitos tästä ja tuo kommentti olisi ollut ihan validi myös kurssin loppukritiikissä! :D joo, mietin että miten sainkaan siltä rantareissulta näin synkkiä kuvia. Tuo kukkakuosinen uimapatja olisi ollut ihan erinäköinen värillisenä! :)

   Poista