7.6.2013

Näyte

070613
On aika lähteä purkamaan ensimmäisen taideoppivuoden päättävä näyttely, mikä tarkoittaa myös virallisesti kesäloman alkua. Valitsin näyttelyyn kuvan Amsterdamista. Rakastan kierrellä kasvitieteellisissä puutarhoissa niin matkoilla kuin kotikaupungissanikin. Ne ovat kuin omia rakennettuja todellisuuksiaan, joissa kasvit on istutettu ja luetteloitu lasikattojen alle kuin valtavaan vitriiniin. Myös Amsterdamin matkalla helmikuussa eksyimme Lauran kanssa tuttuun tapaamme rentoutumaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Siellä vastaan tuli huone, joka oli vielä rakenteilla. Remontista irrallaan lasiseinän vieressä seisoi koppi, johon puut oli eristetty turvaan muusta ympäristöstä. Kasvihuoneen ilma oli kostea, joten kameran linssin huuruuntuminen tallensi filmille kumman utuisuuden, jonka takia en uskaltautunut kuvaa juurikaan photoshopilla säätää. 

Näyttelyn teemaksi valikoitui "todellisuuden taju", mikä helpotti näyttelykuvan valintaprosessia. Tuntui hyvältä lopettaa ensimmäinen valokuvan opiskeluvuosi tähän kuvaan, sillä koen että se kertoo jotain sellaisesta analyyttisestä, mikä minua valokuvaamisessa yhä enenevässä määrin kiinnostaa.

Nyt on aika vetää raja koulun loppumisen ja kesäloman tuomien uusien velvollisuuksien välille. Takana on kolme päivää valokuvan pääsykokeissa avustamista, mikä oli yllättävän rankkaa, sillä jännitin niin paljon kaikkien hakijoiden puolesta. Tänä viikonloppuna häivyn Savoon yliopistokirjojen kanssa yritän taas muistuttaa itselleni, että elämä on muutakin valokuvaa.

4 kommenttia:

 1. Oi vau, toi on aivan mahdottoman upea kuva!! Hienolla tavalla yhdistyy karuus ja utuinen pehmeys / unenomaisuus. Kuvan näky ei tunnu olevan tästä todellisuudesta ollenkaan!

  Muistan itekin, että yks mun Amsterdamin reissun kohokohtia oli just toi kasvitieteellinen ja nyt oon tässä odotellu sopivaa päivää, että pääsisin käymään täällä Berliinin vastaavassa. Ens viikon alussa viimeistään täytyy mennä sinne!

  Ja pakko viel sanoa, et toi kuva on niin vaikuttava, et toivoisin ite ottaneeni sen! Eli vau!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos tosi paljon näistä ylistävistä sanoista! Mua itekin jäi tuo kuva vaivaamaan pitkäksi aikaa sen jälkeen kun skannasin sen koneelle, koska kaikki muut kuvat filmiltä tuon ympäriltä olivat ihan utuisuudesta pilalla, mutta tämä siellä keskellä oli jostain syystä onnistunut :D Mahtavaa, jos säkin tykkäsi noin paljon! :)

   Saat varmaan upeita kuvia aikaan Berliinin kasvitieteellisestä puutarhasta! Toivottavasti ehdit sinne pian :) Yleensä mitä isompi kaupunki, niin sitä upeampia ovat myös puutarhat. Oma suosikkini on Edinburghissa. Se on jotenkin jännä miten ne ovat kaikissa kaupungeissa erilaisia, mutta silti kauhean samanlaisia! :D

   Poista
 2. Tää on niin kaunis kuva. Tästä joskus rikkaana pohattana voisin tilata sulta taulun ;) Tää kertoo niin miljoona tarinaa. Yleensä tarviin aina ihmisen kuvaan että se herättää mussa kylmät väreet mut nyt oon ihan ekstaasissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti taas Mikko! Mulla muuten sattuu olemaan tosta koululla n.50cmx50cm printti, jolle en oo vielä keksinyt mitään tarkkaa käyttöä, niin jos alkaa olo muistuttaa pohattaa, niin voidaan neuvotella sen hinnasta :D Jos se ei kellekään kelpaa, niin se taitaa mennä äitille ja iskälle...

   Poista