27.5.2013

Kesän ensimmäinen piknik

270513a
270513b
270513c
Ensimmäinen taideoppivuosi on takana yhden esseen jälkeen. Kun yhteisnäyttelyn avajaiset olivat ohi havahduin ajatukseen, että elämässäni on muutakin koulu. Tajusin, että ennen valokuvan opintoja en ilmeisesti ole koskaan aikaisemmin opiskellut mitään täydestä sydämestäni. Mutta nyt kesän tullen on tarkoitus ottaa aikaa kaikelle muulle. Yhtäkkiä olen taas kiinnostunut kantamaan kameraa kaikkialle ja tekemään sillä muistiinpanoja arjesta. Ja kirjoittamaan ylös mitä vähäpätöisempiä huomiota rumalla käsialallani, jota siskoni kuvailee väärän käden kirjoitukseksi. 

Viikonloppuna otin mukaani piknikille polaroidkameran ja filmipaketin, joka oli kärsinyt liian kylmistä oloista uudessa jääkaapissani. Nautin suunnattomasti pehmeällä hiekalla makaamisesta ja arkisten polaroidien kuvaamisesta. Ruissalo on kesäisin maailman hienoin paikka ja lähiviikkoina olen huomannut päätyväni sinne pyörällä yhä uudestaan ja uudestaan. 


Tuntuu oudolta ajatella, että seuraavien kuukausien aikana ei tarvitse olla Taideakatemialla viisi päivää viikossa, tai että en näkisi joitakin luokkakavereitani koko kesänä. Lukuvuoteen ei ole mahtunut päivääkään, jolloin aikainen koululle lähtö ei olisi tuntunut hyvältä ja huomaan yhä herääväni automaattisesti joka aamu klo.6-8 välillä, vaikka saisin nyt nukkua niin pitkään kuin haluan. 

6 kommenttia:

 1. heräsin puoli kahdeksan. on jo ikävä. onneksi nähdään parin päivän päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niin!! Viimeinen koulupäivä ja sit päästään ekalta luokalta! :) sit pitää kyllä tehdä jotain erityistä koulun jälkeen! ;)

   Poista
 2. Ihana toi "trying to objectify a man" -kuva! Muutkin myös, mutta se on mun suosikki. :) Noi "viallisen" oranssit värit sopii tunnelmaan hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä toinen polaroid-intoilija! :D En ole ennen käyttänyt just näitä Impossiblen filmejä, mutta mietin kyllä, että ei nää värit vaan voi olla normaalit, vaikka eivät mua haittaakaan! Tuli aika kreisi väriskaala yhdestä paketista, joten pakko sillä on olla jotain tekemistä sen kanssa, että melkein pakastin nämä! :D

   Poista
 3. Onpas ihanan näköinen lampi! Taideopiskelu on kyllä tosi intensiivistä. En oo kyllä ikinä mitään muuta opiskellut, mutta osaan kuvitella, että luentojen ja tenttien maailma on jotenkin toisenlainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo lampi on ihana :) Se on vähän sellanen rehevöitynyt ja kasvitieteellisen puutarhan yhteydessä. Musta tuntuu, että taideapiskelusta tosi intensiivistä tekee sen, että se on niin paljon "henkilökohtaisempaa". Töiden palautekin tuntuu aina eri tavalla, kun kyse on omasta visuaalisesta näkemyksestä, eikä vaan siitä että miten hyvin on lukenu jonkun kirjan! :D

   Poista