19.4.2013

Videotaidetta ja loman odotusta

180413a 180413b 180413c 180413d Viimeiset viikot ovat kuluneet videotaiteen kurssin parissa vuoroin innostuen vuoroin päätä seinään lyöden. Olen aina kokenut videotaiteen vähän etäisenä, mutta kurssilla inspiraatiota lämmiteltiin mm. Tarkowskin (ja oman suosikkini) Greenawayn elokuvia katsellen. Päästin sisäisen wanne be –elokuvaohjaajani valoilleen ja hypin yhden viikonlopun innoissani kamerani videomahdollisuuksia tutkien. Seuraavaksi päädyin saamaan harmaita hiuksia Adobe Premiereä tuijotellen, mutta sekin alkoi hahmottua parin päivän tuskanhuutojen jälkeen. En oikein vieläkään tiedä mitä videosta tulee, mutta sen tiedän että kurssin videot tulevat esille Köysiratagalleriaan Hiostamo –osaan toukokuussa (20-31.5). Se voi hyvinkin olla ainoa paikka jossa kehtaan tämän ihka ensimmäisen videotekeleeni koskaan esittää.

Intensiivinen ensimmäinen vuosi taideopintojen parissa alkaa olla ohi. Energiaa taiteen tekemiseen ja taiteen ajattelemiseen riittää juuri ja juuri, mutta enemmän päässä pyörii ansaittu kesä. Unelmoin tauosta, jolloin ehtisin hetken elää, prosessoida kaikkea opittua ja aloittaa takaraivossa kummittelevan mediatutkimuksen gradun kasaan kokoamista. En tiedä voivatko sanat ”elää” ja ”tehdä gradua” mahtua yhteen kesää käsittelevään lauseeseen, mutta aion yrittää. Saatan myös valokuvata. Mutta vain jos siltä tuntuu. 

Yllä olevia videostillejä on kuvattu Turun biologisessa museossa. Mies videolla on David.

4 kommenttia:

 1. Raikkaita kuvia sun blogissa, törmäsin kun haeskelin netistä instax 210 kokeiluja. Monia jää katsomaan pidempään, täytyy palailla kahlaamaan läpi ajan kanssa.

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos kommentistasi! :) Ja kiva kuulla, jos kertakäynti saa sinut ehkä palaamaankin. Tuo kamera onkin ihan mielenkiintoinen tapaus. Itselläni se jäi vähän polaroidkameran jalkoihin, mutta ehklä näin kesän tullen pitäisi taas hommata siihen filmiä ja lähteä uudestaan kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
 3. Musta tuntuu että eka vuosi taidekouluissa on usein rankin (ja ehkä siksi myös potentiaalisesti paras). Oppii paljon uutta ja asiat lähtee liikkeelle. Voimia gradun tekoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt ihan samaa tässä vuoden aikana, että taideopiskelu on samaan aikaan sekä parasta, että kaikista rankinta! :D Mut just sen takia varsin ihanaa. Ja kiitos, voimia kyllä tarvitaan!

   Poista