25.4.2013

Artist's statementista ja sen kirjoittamisen vaikeudesta

250413b
250413a
Väsynyt mieleni kertasi tänään ajatuksia kotiinpaluumatkalla. Olen monta päivää kirjoittanut videotaiteen luentopäiväkirjoja pitkin yötä, mutta kirjoitustehtäville ei näy loppua. Päivät ovat kuluneet videoteoksen pienten yksityiskohtien hiomisessa ja korjailtavaa riittäisi enemmän kuin aikaa korjausten tekemiseen. Ensimmäisen lukuvuoden päätteeksi järjestettävä yhteisnäyttely kummittelee mielessä ja sitä varten kirjoitettava Artist's statement -teksti ei ota syntyäkseen, vaikka deadlinesta on jo monta päivää. Kirjoittamisen sijasta päädyin kaivamaan esiin vanhoja koulutehtävien ylijäämäkuvia ja muokkaamaan niitä uudelleen. Mietin miksi Artist's statement oli niin paljon helpompi kirjoittaa syksyllä. Silloin pää tuotti naiiveja ajatuksia siitä, että pystyisin täysin määrittelemään mikä minua kuvaajana kiinnostaa.

Yllä olevista kuvista ensimmäisen on saanut inspiraationsa Taikin vuoden 2011 pääsykokeiden hedelmäasetelman maalaustehtävästä. Miten kiitollinen olenkaan ollut, että epäonnistuin noissa kokeissa täysin. En nimittäin haluaisin olla nyt missään muualla. Toinen kuva on kuvattu Lauran ja studiovalojen keikkasetin kanssa studiokurssilla. Nyt on ehkä aika taas yrittää palata kirjoittamisen ja kuvitteellisen videoinstallaation suunnittelun pariin.

4 kommenttia:

 1. Laura kiittää pikselöinneistä!

  Ja kohdut on kivoja: tuotantosi tarvitsee lisää niitä!

  T. Tosifani89

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kohdut on kyllä vähän aliedustettuina valokuvataiteessa ylipäänsä. Ja kiitos itsellesi tosifani89, kun oot hurjan kiinnostavan näköinen myös pikselöitynä! :)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia valokuvia jälleen! Ne toimivat myös kuvaparina jollain erikoisella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! :) Summasit mun omatkin ajatukset aika osuvasti, kun mietin ihan samaa että noi kuvat jotenkin omituisella tavalla tuntui kuuluvan yhteen!

   Poista