28.2.2013

Valokuvan historiasta ja Taideakatemiasta

280213a 280213b 280213c Takana oleva valokuvahistorian kurssi oli yksi koko opiskeluhistoriani mielenkiintoisimmista kursseista. Oli ihana nauliutua joka päivä penkkiin koko koulupäiväksi kuuntelemaan innostuneen opettajan tarinoita ja katsomaan valokuvia läpi aikakausien. Innostuin erityisesti vanhoista pidätysasiakirjoista ja päätin toteuttaa yhden kurssitehtävistä (yllä olevista kuvista 2 viimeistä) niiden pohjalta. Jälkimmäisen kuvan tekstejä varten palasin mielessäni parin vuoden takaiselle ruumiillisuus-kurssille ja Taina Kinnusen Lihaan leikattu kauneus -teokseen. Tekstissä muistelin kirjassa haastateltujen plastiikkakirurgien kertomuksia ruumiinkuvahäiriöstä ja asiakkaiden psykologisista teksteistä.

Kevät tulee uhkaavasti ja yhteishaku aiheuttaa vanhasta tottumuksesta sydämen tykytyksiä. Uuden kurssin kunniaksi meidät istutettiin katsomaan kaikkien luokkalaisten pääsykokeiden tehtäväkuvat, ennakkotehtävät ja portfoliot. Tuijotimme hiljaisuuden vallitessa studion pimeydessä seinälle heijastettuja muistoja tuosta jännittävästä viikosta. Ympärillä leijuva ahdistus oli käsin kosketeltava. Meitä piti ottaa sisään kahdeksan, mutta valinta osuikin yhdeksään.

On taas se aika vuodesta kun blogiini eksyy ihmisiä pääsykokeisiin liittyvillä hakusanoilla. Siihen liittyen voisin kertoa koulustani jotain. Turun Taideakatemiassa valokuvakoulutus kuuluu kuvataiteen linjaan ja opinnoissa painotetaan valokuvaa yhtenä taiteen ilmaisumuotona. Kuvien sisältö on tärkeässä osassa kritiikeissä, mutta olen kokenut että näiden asioiden puitteissa koulu antaa mahdollisuuden leikkiä ja etsiä itselleen sopivaa taiteellista tyyliä. Eli jos edellä mainitut asiat kuulostavat hyvältä, ei hakemista kannata miettiä kahdesti. 

2 kommenttia:

  1. Oon vakuuttunut että sopisin tonne, täytyis vaan vakuuttaa ne päättäjätkin siitä. : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon vakuuttuunut, että sopisit! :) Olen sitä miettinyt monta kertaa blogiasi katsellessani. Ja kokeet on syvältä... Toivotan kaikkea hyvää tähän asiaan liittyen!

      Poista