5.2.2013

Muodonmuutoksia

050213a
050213b
Yllä joitakin muistoja studiokurssilta. Olin koko kurssin ajalla kuin kala kuivalla maalla ja pitelin studiosalamoita käsissäni kuin joitain vieraita avaruudesta pudonneita kappaleita. Välttelin lopputehtävän kuvaamista ja lopulta takerruin tuttuihin ja turvallisiin ihmisiin ja paikkoihin. Päädyin tekemään jotain yksinkertaista ja lopulta huomasin, että ei se studiovaloilla leikkiminen ihan avaruustiedettä ollutkaan. Tarvitsen lisää harjoitusta, mutta ahdistus on poissa ja saatan hyvinkin innostua raahaamaan studiovalojen keikkasettiä uusiin kohteisiin. Ensimmäinen kuva on otettu kannettavien valojen kanssa lokaatiossa ja toinen studiossa. Kiitos Kaisulle avusta ja oman elämäni supermallille Lauralle muodonmuutosleikkiin lähtemisestä!

Meneillään ovat huippukiireiset viikot, joissa käytännönkurssit ovat vaihtuneet teoriapainotteisiin opintoihin. Valokuvan historia naulitsee koulunpenkille neljä pitkää päivää viikossa ja kalenteri täyttyy esseiden palautuspäivistä. Opiskelu on aika kivaa ja sitä rataa. Reilun viikon päässä oleva pieni irtiotto tekee silti hyvää, vaikka sydän itkeekin verta kun lentoaikataulun takia missaan Elina Brotheruksen luennon.

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihanat !!! ja valo on superkiva, turhaa peleätä studiovaloja, alan itekkin päästä vihdoin yli niiden pelottavuudesta :D haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mikko, arvostan sun mielipidettä, kun sä tiedät näistä jutuista paljon enemmän! :) Heti kun pääsin ihan omassa rauhassani harjottelemaan valojen kanssa huomasin, että kyllä ne on jotenkin käsiteltävissä. Tunneilla oli vähän sellasta ryhmäsähläämistä ilmassa :D

   Poista
 2. Se on jännä, miks valot on niin pelottavia! Itsehän en siis tiedä niistä mitään, siis oikeasti mitään, enkä ole ihan varma haluanko edes tietää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin on! Kumma miten jännää on kun pitäisi koko valaistus luoda ihan itse, vaikka todellisuudessahan sen pitäisi olla maailman siistein juttu, kun voi hallita ihan kaikkea!

   Poista
 3. Hienon kokonaisuuden sait kuitenkin muodostettua. Eipä niitä valoja kai tarvitsisikaan pelätä, mä en itse niinkään jaksa sitä studioympäristöä, tosin keikkasetithän on tietysti sitten aina olemassa, mutta myönnettäkööt, että haluan yleensä aina pelaa enemmänkin vallitsevan valon kanssa. Mulle onneksi on kuitenkin opetettu, että yhdellä valolla ja reflalla tehdään jo ihmeitä ja huomasin itsekin sen harjoitellessani valon kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos taas kauheesti! Oon itsekin vallitsevan valon ihmisiä, minkä takia olikin jännä kokeilla keikkasetin ja studion kanssa! Päädyin itsekin käyttämään näissä kuvissa vain yhtä valonlähdettä ja vähän kyllä innostuin ajatuksesta, että ottaisin keikkasetin mukaan vielä uudestaan :)

   Poista
 4. hienoja kuvia jälleen, tosi nätti valo! mullekin studiokuvaus on pitkään ollut suuri mysteeri kunnes päätin eräänä päivänä ottaa kirjan käteeni ja selvittää mistä on kysymys. eikä se loppujen lopuksi niin kamalan vaikealta tuntunutkaan. en ole tosin vielä päässyt käytännössä soveltamaan tietoani koska en omista välineitä :D taidankin pian tehdä muutaman hankinnan jotta pääsen testailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Samaistun ihan täysin noihin sun ajatuksiin! Välillä kynnys opetella jotain ihan uutta alusta alkaen voi tuntua aivan ylitsepääsemättömältä, mutta sitten huomaakin että ei se niin mahdoton asia olekaan. Intoa sulle kuvauskokeiluihin sitten kun pääset käytännössä testailemaan! :)

   Poista
 5. millaiset valot olet rakentanut tuohon viimeiseen valokuvaan? mielenkiinnosta kyselen, kun itsekin opiskelen valokuvausta ja muiden kuvia katsomalla oppii eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, hyvä kun kysyit, vastailen toki mielelläni! :) Käytin ihan todella yksinkertaista valaistusta. Kuvan vasemmassa ylälaidassa oli softbox, muistaakseni aika miedolla väläyksellä ja heijastin taisi olla mallilla käsissä sylissä vähän pementämässä kasvoihin tulevaa valoa. Pakko aloittaa tämä harjoittelu aika perusjutuista! :D

   Poista