26.12.2012

Pimiö-ikävä

261212a
261212b
261212c Joululoma saapui ja muistutti siitä kuinka nopeasti syyslukukausi meni. Halailimme ja hyvästelimme toisiamme aivan kuin emme enää koskaan kohtaisi. Joulu tuli kaupunkiin äidin ja isän mukana ja katosi heidän lähtiessään. Nyt olen kaksi joulupäivää kuurannut yksin autiota liikettä lattiasta kattoon ja toivonut olevani missä tahansa muualla. Hukuttaakseni yksinäisyyden tunteen johonkin, päätin skannata joitakin pimiökurssin tuotoksia. Studiokurssi etenee vauhdilla, mutta opiskelisin mieluummin kellarikerroksessa kemikaalihöyryissä. 

Otin pimiöön mukaan vanhan filmin, jonka kuvasin Nikonin filmijärkkärillä Helsingissä keväällä 2011. En tuolloin saanut skannerin ja photoshopin läpi käyttämästäni filmistä paljoa irti, mutta pimiössä sen kanssa kokeilu oli huomattavasti miellyttävämpää. Oli hauska opetella antamaan saman kuvan eri alueille eri määrä valoa ja tehdä muitakin photoshopin rutiinijuttuja omin käsin ihan uudenlaisella innostuksella.

Asioiden käsillä tekeminen ja uusien konkreettisten taitojen oppiminen (mahtavien tyyppien seurassa) on ollut pääasiallinen syy siihen, miksi koko syksyn olen jaksanut olla onnellinen ja kiitollinen joka päivä. Vielä on puoli vuotta aikaa kerätä voimia, jotta jaksaa taas palata myös yliopistovelvollisuuksien pariin. 

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on musta aina ollu tosi ahdistava kuva. Jotenkin kuvittelen aina, että siinä isi-kurki huutaa äiti-kurkile. KIITOS TAAS ANNI!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Toi kurkikuva on kummitellu mun mielessä vuosia, joten kannatti ilmeisesti viimein saada se esille...

   Poista
 3. sinä se osaat! rakastun sun kuviin aina vaan uudestaan.

  VastaaPoista
 4. Sovitaan pimiöpäivä vaikka tammikuun loppuun niin ei tartte yksin mennä kun seuraavaksi mennään! Mulla ainakin kolmisen rullaa filkkaa, jotka voisin kuvata. :)

  Sillähän se ikävä lähtee millä on tullutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin sovitaan :) Mullakin on varmaan kolme tai neljä mustavlkofilmiä odottamassa kuvaamista, joten tässähän on nyt hyvin aikaa tehdä niille jotain. Vähän tasapainotusta studiovaloilla sähläämiseen... Sitä ei ookaan niin kauhea ikävä :D

   Poista
 5. Beautiful photos! I'm really enjoying your blog. :)

  Nestled in Nostalgia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you so much for your lovely comment!

   Poista
 6. Hurjan hieno kyllä etenkin tuo keskimmäinen! Ajatonta jälkeä, tykkään pirusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihan kauheesti! :) Ja pakko sanoa, että mä niin tykkään sun kuvista. Muistan niitä vuosia sitten ensimmäisen kerran nähneeni!

   Poista