14.10.2012

Oma maa mustikka ja mansikka

111012a 111012b 111012c Jotain makaaberia ja jotain kornia. Lauran letti, vasaralla murskattuja marjoja ja koulun studio. Yllä leikkiä videotykin rujolla valolla parin viikon takaa. Kiitos taas mitä mahtavimmalle ystävälleni Lauralle.  

Syysloma on koittanut, ensimmäinen kritiikki-istunto on pidetty ja viimeiset kuukaudet ovat hujahtaneet kuin sekunneissa. Nyt kun istun junassa ja katselen ikkunasta liikkuvaa syksyistä maisemaa, on hyvä aika summata ensivaikutelmia toteutuneesta unelmasta eli valokuvauksen opiskelusta. Mietin miten onnekas olen, kun saan elämässäni opiskella kahta oppiainetta jotka omilla tavoillaan haastavat kokoajan näkemään ja ajattelemaan maailmaa uusin tavoin. Kuten mediatutkimuksen kanssa, myös valokuvauksen opiskelusta on syntynyt kuva, että nyt saa keskittyä asiaan, jossa ajatukset eivät pääse sammaloitumaan, vaan edessä on loputon seikkailu. Valokuvauksen harrastamiseen verrattuna on ollut erikoista totutella ajatukseen, että luova energia ei ole enää jotain mikä pitää vain saada purettua jonnekin, vaan nyt se on jotain millä työskennellään ja harjoitellaan joka päivä. Valokuvaustehtävät pitävät kiireisinä, mutta en vaihtaisi niitä mihinkään muuhun. 

Leppävirralla on tarkoitus rentoutua, nähdä vanhoja ystäviä ja valokuvauksen avulla tutustua lapsuuden arkistoihin.

4 kommenttia:

 1. Oi! Erityisesti ensimmäinen kuva säväytti, muodostaa myös hauskan kuvaparin pelkän läiskän kanssa. Kuvapareissa on jokin jännä viehätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla! Tää oli koulutehtävä ja tuosta kuvapariasettelusta tuli monenlaisia mielipiteitä ja lopputulos oli se, että se ei ole kauhean toimiva ratkaisu. Laitoin tän kuitenkin tänne alkuperäisessä muodossaan, joten huippua jos sulle toimii :)

   Poista
 2. Niin valtavan upeaa!! Eka on munkin lemppari, mutta parhaiten nämä toimii kaikki yhdessä! Hyvä johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti jälleen! :) Mä näitä tänne laittaessani jo vähän tuskailin, että mitä näistä laitan ja miten laitan, mut kiva että kävi näin...

   Poista