31.10.2012

Ajatuksia unipäiväkirjasta

311012a 311012b 311012c
Olen viime viikot nukkunut unipäiväkirja tyynyni vierellä. Sekavien ja mielikuvitusrikkaiden unien ylöskirjaamisesta on syntynyt melkein pakkomielle ja usein mietinkin millaisia uniseikkailuja on hävinnyt vuosien aikana unohduksiin, kun en ole kirjoittanut niitä ylös. Unimaailman ajatteluun on inspiroinut tämänhetkinen digitaalisen valokuvauksen kurssi, jonka loppukritiikissä esitellään unien inspiroimia kuvia. Kaikista pisimmältä unelta tuntuu kuitenkin tämä koko syksy. Kuvittelin aina, että mediatutkimuksen opiskelu vieroittaa elävästä elämästä, mutta valokuvauksen opintojen parissa tuntuu kuin olisi hypännyt jonnekin ihan toiseen todellisuuteen. 

Yllä on mustavalkofilmille napattuja hetkiä eri paikoista parin kuukauden ajalta. Olen aivan ihastunut lainaamaani (mini?) Zenza Bronicaan, vaikka en edes ole yrittänyt kuvata sillä mitään varsinaista. Filmin kehittäminen itse on joka kerta vähän jännittävää, mutta itsevarmuus sitä ja montaa muutakin "valokuvausteknistä" asiaa kohtaan alkaa kohota. Alemman rivin kuvan laiturilla ovat luokkatoverini SOFIA ja MARIA

8 kommenttia:

 1. Oih, unipäiväkirjat! Munkin on pitänyt tehdä juttu jo pitkään unipäiväkirjastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee! Minä ainakin haluan lukea! :) Musta myös unipäiväkirja tekstiä on ihana lukea. Kun kirjoittaa unen ja valveen rajamailla tulee valinneeksi ihan ihme sanoja ja muutenkin tarina poukkoilee hulvattomasti.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, siis mä oon kyllä tykänny tosi paljon meidän tehtävistä, vaikka ei mulla mitään aiempaa vertailupohjaa olekaan! Tosi laveita aiheita tyyliin "lähde" ja "omakuva tekstuaalisilla elementeillä".

   P.S. Yritän tänä viikonloppuna löytää aika vastata siihen sun kyselyyn :)

   Poista
 3. Tykkään näiden kuvien yksinkertaisesta estetiikasta. Varsinkin ensimmäinen kuva ja oksa valkoisessa taustassa on upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitti Mortti! Vaikka mä tykkäänkin kuvaamisessa sellasesta "tekemällä tekemisestä" niin välillä on vaan niin ihana räpsiä päämäärättömästi jotain tällasta. Eka kuva on otettu liikkuvasta junasta...

   Poista
 4. Ylin iso kuva on mahtava! Olen varmaan nyt parin vuoden ajan aina välillä käynyt blogiasi katsomassa ja täytyy sanoa, että näkemys on kehittynyt tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon tästä kommentista! Tuntuu tois hyvältä kuulla joltakin palautetta vähän pidemmän aikavälin kehityksestä, kun itse sitä saattaa olla vaikea hahmottaa :) Tän bloginkin perimmäinen tarkoitus on dokumentoida omaa kehitystä, joten hyvä kuulla, että liikkuu kokoajan eteenpäin.

   Poista