12.9.2012

Taidetta oppimassa

120912a 120912b 120912c En osaa edes sanoin kuvailla kuinka nopeasti viimeiset viikot ovat hujahtaneet. Ei ole ollut päivääkään etten olisi oppinut edes vähän jotain uutta valokuvauksesta. Tänään oli päivä, jolloin opin viimein itse kehittämään oman filmini. Kuvaaminen on parin viikon ajan ollut ihanan rentoa ja kokeilevaa leikkimistä. On ollut mielenkiintoista hukuttaa hetkeksi päämäärätietoiset kuvausajatukset ja vain lähteä ulos ovesta vaeltamaan vailla selkeää määränpäätä tutustuen niin tuttuihin kuin tuntemattomiinkin kameroihin. 

Filmikuvaustehtävään valitsin haasteeksi mustavalkofilmin, sillä normaalisti tunnen itseni aivan orvoksi ilman värejä. Kannoin lainattua kameraa viikonloppuna mukanani Kulkulupa -tapahtumassa, joka mahdollisti pääsyn turkulaisten taiteilijoiden työtiloihin. Ylimmäinen kuva on kuvataiteilija Milja-Liina Moilasen työhuoneelta. Eilen nautin lämpimästä päivästä haahuillen Ruissalossa välillä kuvaillen ja välillä vain tuijotellen hymyillen tyhjyyteen. Kun hyppäsin bussista Ruissalon maantielle, näin metsässä sienestäviä nunnia. Harmikseni he kieltäytyivät nauraen kun pyysin heitä kuvaan.

4 kommenttia:

 1. Saatpa valokuvauksenopiskelun kuulostamaan entistäkin mielenkiintoisemmalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no mulla on vielä tämä alkuhuuma päällä! :) Mutta jos vakavissaan puhutaan, niin mulle on syntynyt sellanen kuva tästä Turun oppilaitoksesta, että se tarjoaa vaikka miten paljon mahdollisuuksia opetalla kaikkea valokuvaukseen liittyvää. Lopulta on kuitenkin omasta motivaatiosta kiinni että miten paljon niistä mahdollisuuksista ottaa irti.

   Poista
 2. Sienestävät nunnat - mikä mainio mielikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kyllä vilkaista kaksi kertaa, kun huomasin metsässä vilkkuvat nunna-asun helmat :)

   Poista