13.8.2012

Kesä kuin joutsenlaulu

120812a 120812b Kun jokin aika sitten tilasin yhtä projektia varten polaroidfilmiä, huomasin että polaroidharrastukseni saattaa viimeinkin nähdä valoa turhauttavan tunnelin päässä. Polaroidkameroille filmejä valmistavan Impossible Projektin parjattujen Px -filmien rinnalle on kehitetty uudet Px Cool -filmit. Ensimmäinen kokeilu todisti, että uudet filmit synnyttävät vanhempia huomattavasti vähemmän epämääräistä kuvamössöä ja turhia pettymyksen huokauksia.

Edessä on vielä pari viikkoa kesää, joka on tuntunut edellisen staattisen elämänvaiheen joutsenlaululta. Neljä vuotta on kulunut samojen ihanien ihmisten kanssa kuin kiiveten yksi opintopiste kerrallaan kohti valmistumista, jonka jälkeistä aikaa kukaan ei uskalla ajatella. Nyt monella läheisellä on edessä täysin uudet kuviot vaihtoon lähdön, uuden koulupaikan tai perheenlisäyksen myötä. Toisaalta en malta odottaa kaikkea uutta, mutta toisaalta tahtoisin puristaa ystävien käsistä niin kovasti, että varmasti tiedän etteivät he katoa minnekään.

(P.S. Jos joku Turussa oleva harrastaa Länsikeskuksen Kodin Ykkösen parkkipaikan kirpputorilla käyntiä, olen hyvin todennäköisesti 19.8. myymässä pois vanhaa tavaraa ja joitakin valokuvatauluja. Päästäkseni paremmin eroon kasasta massiivipuukehyksiä kehitin niihin omia valokuvia. Tauluja voi ostaa pikkuhintaan.)   

12 kommenttia:

 1. haa, mä näinkin näitä jotain kuvia mitä tuomas näytti ;) hyvältä näyttää! susta muuten tulee mun kaverin, sofian kanssa opiskelutoveri nyt taideakatemialla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tää kaupunki alkaa tuntua niin pieneltä! Eksyin joku aika vahingossa Sofian blogiin ja tajusin, että muistan hänet pääsyokeista. Kohta mekin törmätään, kun alkaa olla niin paljon yhteisiä tuttuja :)

   Poista
 2. ai että, ihanaa! tiedänkin mitä ostan kun seuraava palkka tulee! noiden px-filmien kanssa on kyllä usein meinannut itku päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin. Varsinkin kun noihin polaroid 600 kameroihin en ainakaan minä ole löytänyt mitään muutakaan filmivaihtoehtoa. Noissa uusissa oli ihan eri meininki, kannattaa kyllä kokeilla :)

   Poista
 3. Näyttävät kyllä huomattavasti vähemmän möhnäisiltä kuin Px-filmit! Mulla oli vielä tänä vuonna jäljellä vuonna 2007 ostettuja Polaroid-merkkisiä filmejä, joiden jälki oli huomattavasti tarkempaa vanhentumisesta huolimatta. Niissä möhnäisissäkin Px-filmeissä tosin on sellaista miellyttävää pehmeyttä, jota Polaroid-filmeissä taas ei ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pehmeys on kyllä niin totta. Ja parhaimamassa tapauksessa siitä möhnästä syntyy vähän satumainen fiilis, jos kuva muuten on onnitunut :) Mun Fujifilmin Instax kameralla tosi realistista ja kuvanlaadullisesti "korkeatasoisempaa" jälkeä, mutta kappas jostain syystä se ei tunnu kauhean inspiroivalta!

   Poista
 4. I have just discovered your blog, but I'm in love with it. I follow you from now:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you so much! We are almost blog buddies because you have a blog "Blue Reindeer" and I have "Blue Cassette" :)

   Poista
 5. i think that's the same exhibition. do you like Dali?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes I do!:) I have loved Dali since I was a kid and heard that my father almost threw up after visiting Dali's exhibition :D

   Poista
 6. Wow! These are gorgeous, really. The colours, the mood, the styling, everything.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh thank you thank you! I was taking album covers for a band and these were some leftovers. I had no idea how the colors would turn up, so I think I was lucky :)

   Poista