5.8.2012

Colourscapessa kuin äidin kohdussa

030812a 030812b 030812c Turun kulttuuripääkaupunkivuodessa oli monta kiinnostavaa tapahtumaa, jotka jotenkin vain menivät ohi viime kesän tiimellyksessä. Erityisesti se, että en koskaan ehtinyt värilabyrintti COLOURSCAPEEN, jäi harmittamaan. Onneksi tuo ihana osallistuttava taideteos palasi tänä kesänä ja yhtenä sen viimeisistä päivistä vedimme Lauran kanssa väriviitat niskaan ja lähdimme vaeltamaan tuohon ihanaan surrealistiseen värimaailmaan, joka ulkoa päin näytti aivan valtavalta paksusuolelta.

Laura leikki performanssitaiteilijaa ja minä räpsin kuvia sen minkä kerkesin. Turussa Colourscape on valitettavasti ohi tämän päivän jälkeen. Jos teille joskus tulee mahdollisuus osallistua johonkin vastavaan, niin menkää, iloitkaa, hyödyntäkää tuo ainutlaatuinen ympäristö ja ottakaa ihanan surrealistisia kuvia!

Tuntuu, että taide-elämykset ovat olleet kesän kohokohtia. Vaikka itse rakastan taidenäyttelyitä, perheessäni ei ole niitä juuri koskaan harrastettu. Aikuisena olen kuitenkin onnistunut houkuttelemaan vanhempani erilaisiin nykytaiteen näyttelyihin. Punkaharjulla pääsin pitkästä aikaa Retrettiin, jonka nykytaidetta ja satukirjakuvitusta esittelevät näyttelyt olivat aivan mielettömiä. Kaikkia upeita taideteoksia nähneenä, tuntuu aivan absurdilta, että eräässä n. kuukausi sitten saapuneessa paperissa lukee, että minustakin tulee "kuvataiteilija".

12 kommenttia:

 1. Vautsi! Nää on todella surrealistisia ja vaikuttavia kuvia! Harmi kun en päässy ite kokemaan tätä.

  Välillä taidenäyttelyt yms. on vaan niin elämyksiä. Viimeisimpänä mulla varmasti Diane Arbusin näyttely, jonka kävin katsomassa täällä Berliinissä pari viikkoa sitten. Se oli häkellyttävän hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo näyttelyelämys kuulostaa kyllä aika hienolta ja harvinaiselta! Ulkomailla on on kyllä aina pakko hyödyntää sen paikan taidetarjontaa, koska voi saada ihan erilaisia elämyksiä kun täällä Suomessa!

   Tuossa Colourscapessa kuvaaminen oli ilahduttava kokemus. Ihania valoja ja muotoja joka puolella, eikä kuvia tarvinnut editoida juuri ollenkaan. Ja lähes kaikki osallistuivat siihen valokuvaamalla!:)

   Poista
 2. Oh toinen! Tulee tosi hyvällä tavalla kuuskytluvun psyke mieleen. Mahtavat oudot värit!

  Vitsi olisin halunnut aloittaa jokavuotisen perinteen käydä Retretissä viime vuoden ensikokemuksen jälkeen. Ensi vuonna taas uusi yritys...

  Ja sattuma Kira, mäkin kävin Arbus-näyttelyssä! Jee jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, väreistä oli kyllä tuolla varaa mistä valita! Tajusin että en photarissakaan tehnyt näille mitään muuta, kun vähensin kontrastia...

   Ja ah se Retretin luolasto! Aivan täydellinen näyttelytila kaikessa outoudessaan. Toivottavasti ensi vuonna pääset taas :)

   Poista
 3. Hitto, oon ihan unohtanut ton Colourscapen! Nyt harmittaa.

  Täytyy kyllä laittaa suunnitteille reissu Retrettiin, se luolasto on täydellinen! Kun olin penska, käytiin porukoiden kanssa useana kesänä Punkaharjulla, ja joka kerta vierailtiin sekä Kesämaassa että Retretissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että Turkulaisten rakkaus Colorscapeen tuo sen tänne myös seuraavana kesänä!

   Oi, Kesämaakin on ihana! Käytiin siellä lapsena joka kesä ja tänä vuonna oli pakko käydä aidan takaa kurkkimassa että onko siellä vielä vanhat liukumäet ja muut paikoillaan :)

   Poista
 4. Oon seurannut tätä blogia vasta hetken, mutta silti odotan aina vaan että milloin uusi postaus jotta pääsisin kattomaan näitä todella hienoja kuvituksia! http://blogspotmatias.blogspot.fi/2012/08/liebster-blog.html Ole hyvä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, ihan mahtavaa! Kiitän suuresti tästä blogipalkinnosta ja innokkaasta seuraamisesta. Kiva kuulla että on joku joka odottaa mitä oon saanut aikaan.

   Ehkä joskus saan itsekin aikaiseksi jakaa palkinnon eteenpäin. Luen niin monia blogeja, että viiden alle 200 lukijan blogin valitseminen tuntuu jotenkin rankalta! :D

   Poista
 5. OI kun itekkin pääsis tollasiin kuvaamaan! Tositosi hienoja värejä ja kuvia! :) kakkonen on ykkönen, eli siis toinen kuva on musta kivoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kun näin viime kesänä ihmisten kuvia tuolta ja tuli kanssa sellanen tunne, että pakko pakko päästä itsekin :) Kuvaaminen on musta jotenkin tosi olennaisesti osa tuota juttua, koska valokuvillaan kaikki kävijät levittää tietoa tuosta taideteoksesta. Toivottavasti säkin vielä pääset!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiittäisin, mutta taitaa kuvat olla enemmänkin tuo taideteoslabyrintin ansiota :)

   Poista