2.7.2012

HYVÄKSYTTY

020712
Tehtävä nro. 9 "Teko". "Ota yksi kuva aiheesta "Teko" ja liitä itsesi kuvaan." (Kuvaa on vähän jälkikäsitelty ja siihen on lisätty tilantuntua.)
Jo useamman vuoden ajan olen jaksanut täällä puida valokuvauksen hakuprosessin epäonnistumista, sillä tiesin että joku päivä saan vielä kirjoittaa tämän. 3 hakukevättä, 7 hakemusta, 6 pääsykoekutsua, 4 pääsykoetta ja nyt se tuli: 1 hyväksymiskirje! Taideakatemiasta se alkoi ja Taideakatemiaan se päättyy. Viime vuonna kävin harharetkillä Taikissa ja Muotoiluinstituutissa, mutta tänä vuonna perehdyin paremmin ottamaan selvää mikä oppilaitos sopii minulle parhaiten ja nyt olen täysin varma, että tänä keväänä aika ja paikka täsmäsivät täydellisesti. 

Tähän voisin todeta saman, kuin pääsykoekutsujen saapuessa: vaikein osuus on vasta edessä. Kesän jälkeen edessä on ahertaminen kohti sekä yliopisto- että ammattikorkeakoulututkintoa. Työllisyystilannekuvitelmani valokuvauksen tai mediatutkimuksen osalta eivät ole erityisen ruusuisia, mutta tavoitteeni on, että jossain vaiheessa nämä alat muodostaisivat jotain mitä "ammatiksi" kutsutaan. 

Mutta käytännön asioiden miettimisen aika ei ole vielä nyt. Nyt voisin paljastaa yhden salatuimmista elokuvasuosikeistani, sillä mikään muu kohtaus ei kuvaa TÄTÄ KLISEISTÄ JA NOTALGISTA KOHTAUSTA paremmin tämän hetkistä tunnettani. 

Kiitos kaikille kannustaneille, tsemppiä niille joiden matka valokuvauksen opiskeluun on vielä kesken ja onnea tuleville opiskelukavereilleni ja Taikkiin päässeille tutuille!

For my beloved non-Finnish followers I want to inform that I just found out that I have finally been accepted to study photography!

37 kommenttia:

 1. Kovasti onnea vielä täälläkin! Hienoa nähdä että vuosien sitkeys ja määrätietoinen aherrus viimeinkin sai ansaitsemansa palkkion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä täälläkin! :) Näin kokemuksella ja jälkiviisaudella voisi tosiaan todeta, että epäonnistuminen on todella kehittävää! :D Ja on tosiaan outo tunne, kun vuosien yrittämisen jälkeen lopulta saa sen mitä haluaa.

   Poista
 2. Onnea! Päättelinkin jo sen julkaisemasi ihmisiä -tehtävän perusteella että kyllä sää pääset. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! :D Nuo koepäivät olivat kyllä aika tunteiden vuoristorataa ja tehtävät huomattavasti haastavampia kuin kaksi vuotta sitten. Kun katselin blogiasi tajusin, että muistan sut niistä kokeista. Istuttiin käytävällä vastapäätä ja mä mietin, että ootpa tutun näköinen, mutta en sillon yhtään muistanut että harhakuvasta oon sun kuvia katellu useesti :)

   Poista
  2. Juu, ja viime vuonna näin sut Lahdessakin pääsykokeissa. : ) Oot kyllä paikkas Turussa ansainnut, ei voi muuta sanoa.

   Poista
  3. Oi kiitos ihana kuulla! Todella outoa olla tänä vuonna tällä puolen, missä otetaan vastaan onnitteluja, mutta jaksamista sulle hakemiseen, niin ennen pitkään se ne koulujen ovet aukee!

   Poista
 3. onnittelut luokkatoveri! ehkä neljän vuoden aikana uskallan sanoakin sulle jotain :)

  VastaaPoista
 4. mahtavaa, onnea! oon mä sun kuvia täällä katellukin että syytä olis ovien aueta, sen verran hyviä ja omaperäisiä ideoita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekin! Kokeissa on tosiaan mielenterveyskoetuksella kaiken jännityksen ja "kilpailun" keskellä pitäisi pysyä omana itsenään ja tuottaa ideoita jolla erottuu muista tietämäätä kuitenkaan yhtään millaisia kuvaajia toiset ovat. Pääsykoekokemusten kautta sekin kai onnistuu helpommin :)

   Poista
 5. ONNEA ONNEA ONNNEAA!
  täytyy pitää mielessä kun talvella alkaa hakea kouluihin, että ei pidä heittää kirvestä kaivoon vaikkei heti ovet avautuiskaan :) on valmiiks jo jotenkin tosi epätoivonen olo, kun tiedän ihan superlahjakkaita tyyppejä, jotka ei oo päässy opiskelemaan valokuvausta vaikka ois hakenu montamonta vuotta.
  mutta nyt kun sinä yksi superlahjakas pääsit viimein, niin toivoa on vielä :P (tuntuupa tyhmälle puhua näin, kun ei oo hakenu vielä edes minnekkään..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta mä luulen, että on parempi kun tiedostaa sisäänpääsyn vaikeuden jo etukäteen. Sitten ainakin yrittää tosissaan ja pyrkii kehittymään joka kuvalla :) Luulen, että on paljon enemmän ihmisiä joilla on sellainen käsitys, että sisään pääsy on ihan piece of cake ja sitten kun homma ei toimikaan niin, on vaikea mennä itseensä ja tiedostaa mikä meni pieleen.

   Mutta mä luulen, että sulla on jo valokuvauksesta nuoreksi ihmiseksi paljon sellasta kokemusta mitä monella ei ole, joten sun tien sisälle kouluun ei tarvitse olla yhtä pitkä kun mun. Mä päädyin kokeisiin aika kokemattomana ekan kerran ihan kylmiltään tietämättä millaista on tehdä tehtäviä ja olla tilanteessa jossa on muitakin valokuvauksen harrastajia :)

   Mun mielestä (Taideakatemian) valintaprosessia kuvattiin aika hyvin Äärimmäisyyksien yhteinen tekijä -kirjassa, joka kertoo Taideakatemian valokuvauslinjasta. Suosittelen etsimään sen käsiinsä, sillä ainakin mua sen kirjan valintakokeista kertova kappale vähän rauhoitti ja avas ajatuksia, että millaisia ominaisuuksia pääsykokeissa kannattaa korostaa :)

   Poista
 6. Oijoi, paljon onnea! :) Oon niin käsittämättömän iloinen kaikkien puolesta, jotka nyt pääsi sinne kouluun, jonne enemmän tai vähemmän halusivat, mutta samalla itellä on tooosi karvas ja hapan ja kitkerä maku suussa siitä, että itse joudun kärvistelemään insinööriopintojeni parissa.. Ei voi olla koskaan tyytyväinen, ei :D Mutta vielä kerran onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekin. Se on kyllä aina raskasta, kun unelma ammattiaan/opiskelupaikkaa tavoitellessaan joutuu tekemään jotain muuta, mistä ei saa samaa tunnetta. Mut parhaimmassa tapauksessa asiat joskus loksahtaa paikalleen, niin että ne asiat alkavatkin hyödyttää toinen toisiaan. Mun ei pidä ajatella, että jonkun tavoitteen totetumisessa ois kyse siitä "voiko jokin tapahtua", vaan enemmänkin siitä "milloin jokin tapahtuu". Eikä vuodetkaan ole sen sorttista materiaalia, että ne voi hukkaan mennä :)

   Poista
 7. HYVÄ!

  mieletöntä että vihdoin ja vihdoin ja vihdoin!

  haitko ollenkaan taikkiin enää tänä vuonna vai saitko tarpeekses jo viime vuoden kokeista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS! Hain Taikkiin vaikka joo, toisaalta sain tarpeekseni siitä jo viime vuonna :D Jos kokeet eivät olisi menneet päällekkäin olisin ollut molemmissa. Tänä vuonna tilanne oli vaan jo ihan eri mun nykyisten yliopisto-opintojen kohdalla, joten päätin että ne ei tuu jäämään kesken, vaan mieluummin tavoittelen kahta tutkintoa samassa kaupungissa.

   Myös se valokuvauksen kandilinjan lopettaminen siellä vaikutti kyllä vähän päätökseen. Ja myös se miten eri tavalla kokeet on järjestetty täällä. Mä luulen, että jos oisin taas lähteny sinne maalailemaan koko homma ois siirtynyt taas vuodella :)

   Mut nyt on mahtava fiilis. Sulle kanssa hyvää jatkoa valokuvauksen opintojen parissa! :)

   Poista
 8. JES HYVÄ SÄ!!!!!!! onnea sulostus :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En keksi enää erilaisia tapoja todeta, että kiitos aivan sairaasti! :D Jos joskus haluat kuvata menninkäisäitiä, tiedät ketä kysyä!

   Poista
 9. Onnee =)! Itekin sain koulupaikan ja tuntuu niin hyvältä kun tietää että syksyllä pääsee taas opiskelemaan eikä tarvi enää vaan möllötellä kotona ja töissä =D

  VastaaPoista
 10. Moi, muistin taas blogisi ja tahdon onnitella vielä täälläkin kirjallisena. Jee mahtavaa Johanna!!!

  VastaaPoista
 11. Hirveesti onnitteluja vielä tätä kautta! Valokuvauksen opiskeleminen on varmasti huippua.

  VastaaPoista
 12. Oho, vieläkin satelee onnitteluja! Kiitos kiitos kiitos! :D

  Sofia: arvostan, että näit onnitella sieltä Ameriikan maaalta asti.

  Ja Milla: Itseoppineena odotan kyllä innolla millaista on saada ohjausta ja ympärille oma "valokuvaajayhteisö" :) Mediatutkimuksessa turhauttavaa on ollut se, että kaikki visuaalinen liittyy tutkimiseen, ei itsensä toteuttamiseen. Nyt niiden turhautuneisuuden päivien pitäisi olla takana.

  VastaaPoista
 13. Tosi paljon onnea! Sä jos kuka ansaitsit sen paikan :)

  -matleena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekin Matleena! Mulla on kyllä itellänikin sellanen olo, että nyt jos koskaan oon jotain ansainnu. Voisinpa sanoa, että hyväksymiskirje tuli yllätyksenä, mutta en voi, sillä haastattelun jälkeen oli tosi voimakas fiilis, että nyt se viimein tärppäs :)

   Poista
 14. Jee! Onnea! En ihmettele että pääsit sisään. Ihmettelin viime vuonna sitä, miksi et päässyt. Tosin olisi ollu myös kiva jos oisit tullut Taikkiin niin oltaisi voitu perustaa se X-Files fanikerho :,(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Mulla on mitä parhain X-Filesin neljäs kausi katselussa tällä hetkellä :) Mukavan oloisten tyyppien perusteella Taikkihan olisi ollut mitä parhain vaihtoeahto ja jos tosiaan vuosi sitten olisin päässyt opinnot täällä Turussa olisivat varmasti jääneet suosiolla kesken. Vuodessa asiat ehtii kuitenkin muuttua, mutta mä vähän luulen, ette tullaan teidän kanssa kyllä varmasti tulevaisuudessa törmäämään :)

   Poista
 15. Ihanaa :) Ja tosiaan melkoinen kokemustaival sinulla (verrattuna esimerkiksi itseeni jolla kahdet pääsykokeet kolmesta), olihan jo aika ja ansaittavaa. Ja todellakin hyvin tavallaan, että vasta nyt kun toiset opintosi ovat jo loppusuoralla, vaikka ansaittua olisi voinut olla aiemminkin.

  Ja tiedätkös mitä, enpä tiennyt että jollakulla toisellakin voisi olla ns. guilty pleasurena Flashdance-leffa, ooooh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en yleensä voi sietää tanssielokuvia (musikaalit kyllä menee), joten mun on vaikea käsittää mikä siinä Flashdancessa on niin koukuttavaa, että töissäkin (videovuokraamossa) saatan pyörittää leffaa kasarimusiikkeineen taustalla kolme kertaa putkeen. Ongelmia tosin tuottaa se, että tuo loppu on aina vähän liiankin liikuttava :)

   Mietin kanssa, että noiden nykyisten opintojen suhteen tää hakeminen on mennyt mitä parhaimmalla tavalla. Nyt mulla on niin paljon kokemusta kokeissa käymisestä, oon varmasti ens vuonna pääsykoeavustaja, joten tsemppiä vaan uuteen yritykseen ;)

   Poista
  2. En siedä minäkään juuri tanssielokuvia, tai musikaaleja, joissa tanssi on yksi elementeistä! Paitsi Billy Elliott oli sekin aika hyvä se.

   Katsotaan mitä ensi vuonna tuo tullessaan ;) Ihanaa koulun alun odottamista sinulle.

   Poista
 16. NICE VISUALS ! I hope you can check out my site: http://theproverbs.net and FOLLOW. Thanks for your time. Hope to hear from you soon. God bless !

  VastaaPoista