9.7.2012

Hyttysenpistoja matkalla paratiisiin

Kolme yksityiskohtaa Taideakatemian pääsykokeiden tehtävästä nro. 4 "Seitsemän kuvaa paratiisista".

Rakas pomoni totesi yllä olevasta tehtävästä: "Jaahas, olitte sitten alasti Ruissalossa selvin päin ja kuukausi ennen Ruisrockia." Tehtävänkäsittely oli aika perus, mutta siihen oli hyvä lopettaa ensimmäinen pääsykoepäivä, jonka inspiraationa toimi lähinnä vain feministinen kuvatutkimus. Kuvauspaikalta mukaan tarttuneet hyttysenpistot piinasivat vielä pitkään kokeiden jälkeen.

Kuukausi meni ja elämäni seitsemäs peräkkäinen Ruisrock meni. Viime viikon onni kulminoitui Pulpin keikassa. Yhtäkkiä on taas aika käytännön asioiden. Hyväksymispäätös tuntuu vieläkin vain sanoilta paperilla, ei miltään konkreettiselta asialta, joka muuttaa elämän kulkua. Nyt edessä on kuitenkin monen elämänalueen uudelleen järjestäminen. Gradun tekeminen ja yliopistosta valmistuminen täytyy ajoittaa opintotukien riittävyyden mukaan, mutta Taideakatemian ensimmäisenä lukukautena en haluaisi tehdä niiden eteen mitään. Elämiseen varattu budjetti pienenee huimasti, sillä videovuokraamohommat jäävät minimiin. Sydämeni myös särkyy pelkästä ajatuksesta, että en enää jakaisi yliopistolla elämää suurempia ruokalakeskusteluja mediatutkijaystävieni kanssa. Mutta monen vanhan asian tilalle jotain uutta, josta on unelmoinut vuosia. Itse(ja yksin)oppineena taidekouluun siirtyminen tuntuu nyt suorastaan utopistiselta.

Tänä vuonna oli valtava etu, että sain osallistua kokeisiin kotikaupungissani, jossa paikat olivat tutut ja kaverit puhelinsoiton päässä. Kiitän siis vielä niitä kaikkia jotka olivat valmiita esiintymään kuvissa ja kannustivat kokeiden epävarmoina hetkinä. Kiitin myös kuvaamiani rakennusmiehiä, kun eräänä yönä hiivin rakennustyömaalle ja teippasin kiitoskirjeen ja heidän valokuviaan sisältävän kirjekuoren sen parakin oveen mistä noin kuukausi sitten heidät löysin.

4 kommenttia:

 1. Onneks olkoon ihan huimasti!

  "Hyväksymispäätös tuntuu vieläkin vain sanoilta paperilla, ei miltään konkreettiselta asialta, joka muuttaa elämän kulkua."

  Mä muistan ton tunteen viime vuodelta, kun pääsin opiskelemaan. Toivottavasti taideopinnot on sulle antoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vahva tunne, että yliopiston mediateoriaopinnot ja Taideakatemian taideopinnot muodostaa mulle aika hyvän paketin, jossa oon kotonani, mutta aika näyttää!

   Ja kiitos vielä onnitteluista!

   Poista
 2. Yo Johanna. Onneksi olkooon! Siisti setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITÄN! Vitsailin Kaisulle joskus keväällä, että jos en muuta pääsykokeissa keksi me ollaan alasti Ruissalossa... :)

   Poista