18.7.2012

Britrail - Cause I'm going to strawberry fields

180712
nothing is real 
and nothing to get hung about 
strawberry fields forev... ja niin edelleen...

Tasan vuosi sitten nostimme Lauran kanssa rinkat selkään ja suuntasimme Britanniaan tavoitteenamme elää kaksi viikkoa popkulttuuriunelmaa. Nimesimme matkamme The Beatlesin elokuvan mukaan Magical Mystery Touriksi, sillä elokuvan tapaan halusimme tavoittaa jotain epäaitoa ja myyttistä tuosta populaarikulttuurin kuluttamasta saarivaltiosta. Reittimme kiersi Lontoosta Bristolin, Bathin, Manchesterin, Liverpoolin, Edinburghin ja Yorkin kautta takaisin Lontooseen. Tavoitteemme onnistui suorastaan täydellisesti, vaikka The Beatles -yliannostus pakottikin meidän palaamaan Liverpoolista Manchesteriin etuajassa. Matkaa muistellakseni leikin matkakuvilla yhdistelemällä niitä reissumme leikekirjan välistä löytyneeseen sälään. Yllä oleva kuva on yhdistelmä vanhaa maalausta esittävää lehtileikettä ja Holgalla Bathissa kuvattua tuplavalotusta. Kaikki blogiin päätyneet matkan kuvat löytyvät nyt myös BRITRAIL -tunnisteen alta.

Loppuviikosta edessä on tämän kesän virallinen loma. Matkakohteina Leppävirta, Kuopio, Savonlinna, Punkaharju ja Kemi. Kaikki ne ovat paikkoja, joissa en ehtinyt vuosi sitten käymään, koska elin utopiaa brittien maalla. Aina kun palaan Leppävirralle suunnittelen jotain todella inhorealistista kuvasarjaa, jossa "pureudun loisteliaasti leppävirtalaisuuden ytimeen". Kun ajamme vanhempieni kotiin kirkonkylän läpi, totean että kaikki koko paikassa on yhä yhtä ahdistavaa kuin muuton aikaan viisi vuotta sitten. Ehkä kestää vielä joitakin vuosia, että näen vanhan kotikylän toisin silmin ja kykenen ottamaan siitä valokuvia.

2 kommenttia:

 1. Hei sulostus. Mun on niin monesti taas pitänyt kommentoida, mutta aina jotenkin miljoona asiaa tietokoneella ja unohtuu. Ehkä joskus pitäis antaa itselleen hetki vaan istahtaa alas ja selailla rauhassa lempi blogejaan ja muistaa kommentoidakin:) Oon taas ollut tosi ilahtunut sun kuvista. Etenkin ne pääsykoe kuvat raksamiehistä, oli loistavat!! Tän postauksen kuva on yksi mun suosikeista!

  Oon asunut täällä päin aina, enkä jotenkin koe saavani täältä valokuvaten kovin uusia ulottuvuuksia irti. Mulle tekis tosi hyvää joku ihan uudenlainen inspiroiva kuvausympäristö. Ehkä joskus pakkaan kamat ja lähden jonnekkin kauaksi. Joten ymmärrän täysin miten omaa asuinpaikkaa johon on turtunut, ei nää kovin ihmeellisenä eikä kauniina.

  Hyppään tunnin päästä bussiin ja sitten junaan ja pian astun taas turun maaperälle. Ehkä törmätään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inspiraatio on tosi jännä asia, kun välillä asiat jotka liittyvät "entiseen elämään" ovat tosi vaikeita ja jotenkin inspiraation osalta suorastaan turruttavia. Ja sitten välillä kun menee johonkin uuteen paikkaan, vaikka ulkomaille, saattaakin iskeä täysi "sokeus" eikä kykene kuvaamaan mitään omalle itselleen ominaista. Mutta sitten löytyy joku paikka missä on hyvä olla ja inspiraatiota löytyy niin arjesta kuin juhlastakin. Mulle se paikka on Turku, toivottavasti sullekin löytyy oma. Ja kiitos taas kauniista kehuista!

   Mäkin huomaan, että kun selailee niin paljon valokuvablogeja ja näkee paljon kuvia joista tykkää, sitä jotenkin unohtaa että hei aina välillähän sitä vois heittää kommentinkin. Tuntuu, vaan että on niin paljon ihmisiä joilta näkee joka kerta jotain kiinnostavaa, että ei enää keksi sanoja miten ilmaista joka kerta, että hei hienoa materiaalia jälleen kerran! :D

   Mut oisi kyllä hauskaa jos joskus sun Turun visiitillä törmättäis ihan kunnolla! Ois tosi kiinnostavaa kuulla sulta valokuvaamisesta ja bloggaamisesta. Vaikka mun gradu onkin nyt tauolla jonkin aikaa näiden muun uusien opintojen johdosta, niin aion silti viedä joku päivä loppuun mun valokuvablogitutkimuksen. Ois kyllä niin mielenkiintosta keskustella aiheesta sun kanssa.

   Poista