25.2.2012

Eskapismia ja vanhentuneita polaroideja

250212a

250212c

250212d
Syksyn hetkellinen polaroidinnostukseni pääsi katoamaan jättäen jälkeensä yhden kalliin ja unohtuneen Impossible Projectin filmipaketin. Tajusin väärissä säilytysolosuhteissa puoli vuotta märehtineen filmin olevan pilalla, mutta vähän aikaa sitten aloin tuntea kiinnostusta tuota täysin mahdottomalta tuntuvaa vanhentunutta filmimateriaalia kohtaan. Perjantaina hyppäsimme Lauran kanssa Ruissaloon vievään bussiin ja löysimme itsemme jälleen kerran kuvaamasta kasvitieteellisen puutarhan käytäviltä.

Digitaalista kuvamateriaalia perjantailta on luvassa myöhemmin. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että saatan tilata lisää filmiä vielä lähitulevaisuudessa. Polaroid SpiceCamilla kuvaaminen on hauskaa, mutta filmit tulee käyttää nopeammin ja niiden säilytyksen suhteen täytyy olla tarkempi.

Nyt nautin ensimmäisestä työvapaasta viikonlopusta pitkään aikaan. Haluaisin hautautua elämäni kanssa vain katsomaan elokuvia, ottamaan valokuvia ja viettämään aikaa ystävien kanssa. Tosiasiassa ovella kuitenkin kolkuttelevat esseet, tentit, työt ja gradun eteenpäin vieminen. Olenkin päätynyt miettimään, että onko arjessa pärjäämistä yrittävän aikuisen ihmisen elämässä mitään sijaa eskapistiselle luonteelle?

14 kommenttia:

 1. miten ne käyttämättömät polaroidit sit kannattais säilyttää? Omat kun hengailevat paketeissaan avaamattomina tuol kirjahyllyssä.. sain broidilta muutamat synttärilahjaks eikä niitä tule käytettyä kauheen tiheeseen tahtiin..

  VastaaPoista
 2. Mä oon lukenu parista paikkaa (en tosin enää muista mistä), että viileässä esim. jääkaapissa kannattais säilyttää... Tosin en Impossiblen nettisivuilta löytänyt virallisia ohjeita, nyt kun yritin etsiä. Mulla toi paketti oli ollu puoli vuotta kirjahyllyssä. Tosin en kyllä tiedä saako noilla filmeillä rahoilleen vastinetta millään. Ehkä sillon jos innostuu taiteilemaan mahdollisimman nuhjuisella kuvanlaadulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vois kuvitella et impossible sivuilt löytyis jotain infoa? outoa.
   onkohan noissa filmipaketeissä edes mitään "use before.." merkintää..

   Poista
  2. Löysin impossiblen sivuiltä tämmöisen "Store unopened filmpacks at 5 to 18°C (41°F - 65°F)"

   Poista
  3. Toi lämpötilajuttu kuulostaa kyllä tutulta, oon varmaan joskus lukenu ton sieltä! Eli joo, aika viileen paikan joutuu asunnostaan noille etsimään. Yritin kanssa etsiä parasta ennen päivämäärää filmipaketista, mutta löysin vaan valmistuskuukauden... Hmm... Alkaa tuntua Impossiblen filmieillä kuvaaminen aika hankalalta hommalta! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Kuvatessa ei tiennyt yhtään mitä näistä seuraa, joten kiva jos on sun mielestä onnituneita.

   Poista
 4. Mä olen ihan sataprosenttisesti sitä mieltä, että satunnainen eskapismi on nimenomaan se, jonka ansiosta jaksaa sitä arkea. Eli säilytä ihmeessä eskapistiset piirteesi! :) Sit sellainen pieni juttu loppuun että mä RAKASTAN tuota ekaa kuvaa.. Nuo värit, voi hyvä luoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin arvasin, että sä tykkäisit tosta ekasta kuvasta! Tuli jotenkin sun maku siitä mieleen! :D Haha, ja eskapismi saa kohta alkaa varailemaan aikoja mun sihteeriltä...

   Poista
  2. Eikä! :D Oikeesti! Aika hyvin arvattu!

   Poista
 5. ihania kuvia ! :)

  lauantaimurhetytto.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. hei rakastan blogiasi kovin mutta voisitko harkita fontin vaihtamista johonkin helpommin luettavaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tosi paljon!:) Mahdatkohan tarkoittaa fontin kokoa? Itselleni fontti on oikein selvä, mutta sen koko vaihtelee aika lailla esim. selaimesta riippuen. Itse käytän mozillaa ja siinä fontti on ihan sopiva luettavaksi. Luulen, että jokaisella selaimella on jokin näppäilykuvia, jolla tekstiä voi isontaa haluamaansa kokoon. Esim. mozillalla täytyy painaa Ctrl ja +. Mutta laitan tämän toiveesi mieleen :)

   Poista