22.1.2012

Operaatio nettiportfolio

portfolio

laurajakaktus

Budapest
Koska pian tulee täyteen kolme vuotta aktiivista valokuvauksen harrastamista, olen viimeisen kuukauden ajan yrittänyt muokata vanhaa tumblr-sivuani nettiportfolioksi. Vanhojen kuvien läpi käyminen on tuonut mieleen paljon valokuvallisia kokeiluja ja muistuttanut niin luovista kuin myös vähemmän luovista ajoista. Valitsin sivulle kuvia, jotka tällä hetkellä tuntuvat sopivilta, mutta kokonaisuus tulee varmasti muuttumaan ajan myötä. Jos jollakin on enemmän tietoa tai kokemusta portfolion laatimisesta, saa antaa vinkkiä. Sivu löytyy TÄÄLTÄ.

Yhtenä hallitsevana kiinnostuksena valokuvausharrastuksen aloittamisesta asti on ollut erilaiset "manuaaliset" tavat asettaa kuvia tai kuvan kohteita päällekkäin. Olen kokeillut filmin tuplavalotuksia, pitkää suljinaikaa, negatiivien päällekkäin skannausta ja piirtoheitintä, mutta kertaakaan en ole vielä kokeillut laittaa kuvia päällekkäin photoshopilla. Koen, että noissa kuvakokeiluissa korostuu se miten tärkeältä kuvan tekemisen prosessi ja hetkellisyys tuntuvat. Yllä olevat kuvat ovat tuplavalotuksia, eli niissä kaksi kuvaa on kuvattu päällekkäin ennen filmin siirtämistä.

Tämän lukuvuoden aikana kuvia on tullut otettua aiempaa vähemmän ja yksi syy siihen on se että luova energiani on huvennut vuoden kestävälle piirustuskurssille. Ajattelin tehdä piirtämistä vähän tutummaksi kattavalla peruskurssilla, mutta todellisuudessa kovatasoisen kurssin vaatimuksissa on ollut todella raskasta pysyä mukana. Olen piirtänyt uusiksi joitakin ottamiani kuvia ja huomannut että opettaja suorastaan rakastaa valokuviani, mutta ei tiedä mitä tehdä onnettomille piirustustaidoilleni. "Yritys hyvä kymmenen!", sanoo äiti. "Se mikä ei tapa, se vahvistaa!", toteaa isä.

2 kommenttia:

 1. Käytin varmaan neljä tuntia yhtä kyytiä tämän blogin selailuun. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sitten löysitkin alkupäämerkintöjen kukkamacrot ja conversekuvat! :D Vitsi, vitsi... Hei oikeesti tosi kiva kuulla, että oot tän blogin parissa viihtynyt!

   Sun blogi näytti myös potentiaaliselta. Täytyy mielenkiinnolla käydä seurailemassa mihin sinne ilmestyy tulevaisuudessa.

   Poista