15.1.2012

Melankolisia naisia

1501a

1501b

1501c
Päätin eräänä iltana laittaa arkistoimatta jääneet negatiivit järjestykseen filmikansiooni. Tuon arkistoinnin ja negatiivien tuijottelun lomassa löysin unohtuneita kuvia alkukesältä. Muistan elävästi tuon aurinkoisen päivän, jolloin Kaisun kanssa vedimme mekot ylle ja suuntasimme Ruissaloon testailemaan Yashicaflexia. Uudet kesäpäivät ja pääsykokeet hukuttivat nämä kuvat arkiston uumeniin odottamaan talvista räntäsadepäivää, jolloin kaivaisin ne taas esiin. Oli todella iloinen yllätys löytää pari palaa kesäistä luovuutta talven synkkyydessä.

Ostin kuvassa esiintyvän kirjan Kaisulle synttärilahjaksi. Missä tahansa Kaisu liikkuukaan hän tuo paikalle tuulahduksen tyttömäistä ja herkkää melankoliaa.

Kesäkaipuu alkaa olla kova ja nähtyäni nämä Laurasta ottamani kuvat Who Said We Can't -sivustolla, kuume suunnata suosikkikuvauspaikkaani, alkoi taas nousta. Ruissalon kasvitieteellinen puutarha on kuin kesän simulaattori, joten pitänee joku päivä suunnata trooppisten puiden alle kalalammikon reunalle inspiroitumaan.

14 kommenttia:

 1. Tykästyin tosi kovasti näihin kuviin! Jotenkin mun silmääni henkivät sellasta lapsuuden hyvää vanhaa kesää, joka kesti piiiitkään ja oli koko ajan ihana ja lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä, joku muukin valvoo vielä tähän aikaan!:) Kiitos kommentista ja tulkinnoista! Jos näillä kuvilla onnistuin sulle välittämään muistoja lapsuuden loputtomista kesistä, niin olen itseeni kuvaajana tyytyväinen.

   Mietin itekin aina välillä sitä, että miten ne muistojen lapsuuden kesät olikaan aina niin lämpimiä ja tuntu kestävän aika ikuisuuden...

   Poista
  2. Ehkä nää poikkeukselliset unirytmit on meillä valokuvaajilla jotenki verissä. Itse väänsin nettisivujani julkaisukuntoon.

   Ja joo, sietää kyllä olla tyytyväinen!

   Poista
  3. Taitaa tosiaan olla valokuvaamisella tekemistä tuon asian kanssa. Itellänikin väsyttävä yöllinen nettiportfolioprojekti käynnissä!

   Poista
 2. Aivan älyttömän ihania! Plussaa pirtsakasta tukasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jälleen kerran kannustuksesta! Pitää laittaa kehut tukasta eteenpäin Kaisulle, jos hän ei ole täältä jo ehtinyt lukemaan :)

   Poista
 3. Sanon vaan: aah.

  (mikä ihme siinä on et melankolisuus koukuttaa ja on kiehtovaa?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan se se meissä piilevä suomalainen perusmielenlaatu, joka kieltämisyrityksistä huolimatta tunkee aina esiin! :D Ja kiitos! Sun ansiostahan mä nää löysin. Jos ei ois sulle tarvinnu niitä negatiivjä tuoda, en ois innostunu järjestelemään näitä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Ite kattelin vähän samaa, että saiskohan jostain tollasen haikeen kesäfiiliksen näin talven keskelle :)

   Poista
 5. Hauntingly beautiful images.

  www.thefoolishaesthete.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Ensimmäinen kuva: upee!

  - Juho

  VastaaPoista
 7. Jes, Juholle isot kiitokset! Tuo kyseinen puu oli ollut mun kuvaushaaveissa jo pitkään. Ihan hävettää, että sitten menin ja unohdin kuvan kansioon.

  VastaaPoista