9.1.2012

6 päivää Pariisissa - Loma on ohi

Pariisi3

Pariisi4

Pariisi5

Pariisi6

Pariisi7

Pariisi8b
Olen ollut tällä kertaa erityisen hidas purkamaan matkakuvia. Tämä johtuu siitä että lähiaikoina olen joutunut kohtaamaan inhottavan tunteen: poden huonoa omaatuntoa ajasta, jota käytän valokuvauksen parissa. Kevät tulee olemaan todella kuormittava, joten keskittyminen olennaiseen (kuten tälläkin hetkellä odottaviin opiskelujuttuihin) tuntuu elintärkeältä. Mutta sen sijaan että nyt aloittaisin kirjoittamaan pian palautettavaa esseetä, jaan vielä viimeiset kuvamuotoiset hetket Pariisin matkalta.

Kuvat ylhäältä alas: 1. Laura matkan ensimmäisenä iltana hostellissa Montmartren kaupunginosassa. Hostel Regent Montmartre oli siisti ja hyvällä paikalla. Viiden yön aikana huoneessamme kerkesi asustaa meidän lisäksemme seitsemän eri ihmistä. 2. Tuhat ja yksi rappusta. Näkymä Riemukaaren yltä kauniina päivänä oli kapeissa kierreportaissa vaeltamisen arvoinen. 3. Maailman arvoituksellisimman naisen hymy ei haalistu. Siitä pitää huolen salamavaloilta suojaava pleksilasi. 4. Näkymä Versailles´n ikkunasta sateenpieksemälle pihalle. Hetken päästä loikimme mekin vesilammikoiden keskellä ja ihmettelimme kuuluisaa maisemaa, jolle edes elokuvatkaan eivät tee tarpeeksi oikeutta. 5. Versailles´n valtaistuinsalin katto. Kuvailin linnan sisällä aika heikosti, sillä siellä oli hämärää ja (toisia) turisteja tiellä kameroineen. Olin myös ottanut mukaan väärän objektiivin. 6. Montmartren hautausmaa. Halusin välttämättä päästä matkan aikana vaeltelemaan ainakin yhdelle kryptojen täyttämälle hautausmaalle. Montmartren haustausmaa oli kuin pieni aavemainen kaupunki, jossa pienien teiden kyltit opastivat oikeaan suuntaan.

Kun saan purettua joululomalla kuvaamani kuvat koneelle, seuraava postaus tulee olemaan jotain aivan muuta. Jatkossa ainakin yksi asia tulee varmasti helpottamaan opiskelujen ja valokuvakiinnostuksen yhteen sulauttamista: tällä hetkellä näyttää siltä, että tuleva graduni on... uraauurtavaa tutkimusta valokuvablogeista.

2 kommenttia:

  1. Ensimmäisen kuvan tunnelma on mahtava. Rauhaisa ja pysähtynyt, mutta ei väsynyt.

    VastaaPoista
  2. Kiitos!:) Se tosin lienee lähinnä mallin ansiota!

    VastaaPoista