20.12.2011

6 päivää Pariisissa - Luona kirkon Notre Dame

2012a

2012b
Jos viimekesäistä Britannian matkaa voisi monessakin mielessä kutsua tutkimusmatkaksi, viimeviikkoinen Pariisin matkamme oli lomamatka sanan varsinaisessa merkityksessä. Jätimme opiskelupaineet ravintoloihin, kauppoihin, Louvren käytäville ja kaikille mahdollisille nähtävyyksille Versaillesista maanalaisiin katakombeihin. Turussa vastassa oli jälleen miljoona hoidettavaa asiaa, mutta matkalla mieli lepäsi ja Montmartren kaupunginosassa sijaitsevassa hostellissa uni tuli hetkessä.

Matkan yhden harvoista stressin hetkistä koin Sacré-Coeurin basilikassa. Häiritsin turistina jumalanpalvelusta, kun rakas Yashicaflexini lipesi kädestäni ja putosi kirkon kivilattialle. Onnistuin juuri ja juuri hillitsemään tuskan kiljaisun, kun huomasin kameran avattavan takaosan vääntyneen. Kamera ei kuitenkaan laske valoa sisäänsä, joten selvisin säikähdyksellä ja kuvailu tällä kameravanhuksella jatkuu.

Historialliset kirkot olivat monella tapaa hienoja kokemuksia, mutta turistina turistien joukossa olo oli väkisinkin tungetteleva paikassa, joka on paikallisille harras tila. Notre Damessa tyydyin siis hyräilemään Disneyn piirretyn kappaleita vain mielessäni.

2 kommenttia:

  1. Mun on pitänyt jo aiemmin sanoa et jostain syystä tykkään ihan naurettavan paljon tuosta epäterävyydestä Lauran hiuksissa ekassa kuvassa. Eka kuva onkin näistä mun lemppari, siinä on salaperäisyyttä. ;D

    VastaaPoista
  2. Haha, kiitos paljon tuosta yksityiskohdasta tykkäämisestä! :) Eka on kanssa mun suosikki. Olin kuvaamassa Lauraa salaa takaapäin, mutta just sillä sekunnilla, kun painaisin laukaisinta, Laura kääntikin päätä... Ja hyvä niin :)

    VastaaPoista