16.12.2011

6 päivää Pariisissa - Lomapostikortteja

1612b

1612b
Olen palannut kotimaan kamaralle vatsa täynnä croissanteja ja mieli täynnä muistoja hyvistä hetkistä. Muita matkamuistoja ovat mm. flunssa, upeat ranskalaiset naisartistit levymuodossa ja antiikkitorilta mukaan tarttunut vanha valokuva-albumi.

Kävin Pariisissa ensimmäisen kerran noin kuusi vuotta sitten. Tuolloin mukanani oli vanha Canonin filmipokkari, jonka omin perheeltäni omaan käyttööni ala-asteella. Kuvasin parille filmirullalle kaiken mitä tuossa kaupungissa ehdin nähdä. Koska filmi ja kuvien kehittäminen oli kallista, muistan että lapsuudessani ja nuoruudessani lomamatkat olivat juuri ainoa mahdollisuus harrastaa valokuvausta.

Ennen matkaa kaivoin nuo kuuden vuoden takaiset turistikuvat esiin ja nauroin niiden korniudelle. Matkalla kuitenkin huomasin kaupungin puoleensavetävyyden suorastaan pakottavan toistamaan noita samoja auttamattoman romanttisia kuvia. Kuuden päivän aikana jouluinen Pariisi paljasti mahtavuutensa ja kauneutensa mutta antoi vihiä myös heikkouksistaan. Kaiken kaikkiaan lomani Saaran ja Lauran kanssa oli rentouttava ja kaunis postikortti, joka antoi meille mahdollisuuden kurkistaa myös kuvan taakse.

Yllä olevissa kuvissa on asioita mitä en voinut vastustaa: Eiffel-tornin kuvaaminen ja tuplavalotukset.

2 kommenttia:

  1. voi vitsi oon kyllä tosi kade näistä tuplavalotuskuvista, ite en osais ottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tilillä sen verran epäonnistuneita tuplavalotuksia, että on syytäkin alkaa tällä kokemuksella onnistumaan vähän paremmin!:D Eka kuva oli aika simppeli, mutta tuo toka vaati ainakin kolme pilalle mennyttä kuvaa eikä toikaan ollu ihan sitä mitä sen piti olla... Mut näillä mennään. Kiitos!

      Poista