10.11.2011

Viimeinen mummola

verhob

joulu2

joulu3
Olen joutunut kohtaamaan asian, jonka jokainen aikuinen ihminen (tai miksei joku nuorikin) joutuu jossain vaiheessa kohtaamaan: minulla ei ole enää mummolaa. Minulla on mummon uusi koti ja ukin uusi koti, mutta ei enää mummolaa, jonne liittyisi iloisia muistoja lapsuudesta ja edesmenneistä isovanhemmista. Turkuun muuttamisen jälkeen olen ehtinyt käymään suorastaan hävettävän vähän isovanhempieni luona Savonlinnassa. Pari viime vuotta olen uhonnut, että ennen kuin suvullamme pitkään ollut vanha maalaistalo myydään, aion valokuvata sen jokaisen nurkan muistoksi perheelle. Noh... myyntitapahtuma tuli ja meni ja viimeiset kuvat mitä talosta on ovat nämä kolme kuvaa viime joululta.

Viimeiset muistot mitä taloon liittyvät ovat hiljaisuus, nukkuminen ja kaappikellon kumina. Valokuvatessani näitä kuvia muistan miettineeni, että kuinka talo joka joskus oli niin täynnä ääntä ja elämää, on nyt täynnä hiljaisuutta, jota kaappikellon lisäksi rikkoo ainoastaan isän kaukaisuudesta kuuluva kuorsaus.

Isälle kiitokset ja pahoittelut siitä, että alimmaisen kuvan tilanne on tallennettu ja julkaistu.

6 kommenttia:

 1. vau, kuville. toka on mun lemppari! ja vau, kirjotat tosi kivasti.

  VastaaPoista
 2. Vau, kiitos paljon!:) Hauskaa, että joku lukee näitä! Piti itsekin oikein lukea tuo teksti läpi, että hahmottaisin mitä on tullut viime yön väsymyksessä kirjoitettua...

  VastaaPoista
 3. what a wonderful house is that!
  i love the mystery in the first photo, where you can't see what's hiding on the floral bedding, behind the curtain.

  VastaaPoista
 4. Thank you so much! With these pictures I tried to capture the silence in my grandfather's old house where I can never visit again. I really love that house so I'm glad that these pictures evoked some feelings! :)

  VastaaPoista
 5. Harmi että et ehtinyt kuvaamaan koko taloa joka paikasta. :( Toisaalta voi luottaa siihen, että aika kultaa muistot ja se mitä on muistoissa, on hienompaa, kun se mitä kameralla ehkä voi saada. :)

  Tästä kyllä tuli mieleen paljon paikkoja joita pitäisi itsekin kuvata joka nurkasta.

  VastaaPoista
 6. Oot ihan oikeessa :) Ajalla on kieltämättä aika voimakas kultaava vaikutus ja ehkä lapsuuden muistot todellakin on parempia, kun aikuisena otetut pari hassua kuvaa!

  Huippua, jos saatoin sysäistä sulle inspiraation suunnata kuvaamaan paikkoja!

  VastaaPoista