30.11.2011

Sinä ja sun seinä

20.11a

20.11b

20.11c

20.11d
Havahduttuani ajatukseen, että en ole pitkään aikaan kuvannut mitään, suuntasin eräänä sunnuntaiaamuna Kaisun luokse improvisoimaan. Kaisu oli varmaan ensimmäinen ihminen, josta otin valokuvan kun vuonna 2009 ostin järjestelmäkameran. Laitoin tuolloin Kaisun seisomaan kotitaloni ulkoseinää vasten ja käskin häntä olemaan luonnollinen. On sanomattakin selvää, että vaivaantuneisuus kameran molemmin puolin oli suorastaan käsin kosketeltava. Mitä "olla luonnollinen" edes tarkoittaa? Sitä, että ei ole tietoinen kameran läsnäolosta? Tällä kertaa tahdoimme leikkiä kameratietoisuudella.

En osaa edes sanoin kuvailla, kuinka paljon nautin parhaimpien ystävieni valokuvaamisesta. Tuntuu, että vuosien aikana kuvaussessioista on tullut ikuisesti muistettavia hauskoja hetkiä, jolloin toinen ihminen kehittyy kameran takana ja toinen sen edessä. Päässäni velloo jatkuvasti kuvaussuunnitelmia näiden ihmisten varalle, mutta lähiaikoina olen ollut niin laiska, että kameran sijasta olen raahannut ystävieni luokse lähinnä vain elokuvia ja popcornia.

5 kommenttia:

 1. Herkkiä ja mielenkiintoisia kuvia

  VastaaPoista
 2. Huhhuh, näähän on varsin mainioita. Miten oot valaissut?

  VastaaPoista
 3. Kiitos Miri, kiitos Pirita!:)

  Kokeilin ensin ikkunasta tulevalla luonnonvalolla, mutta ei toiminu, joten hämärässä huoneessa suuntasin vaan jalkalampusta tulevan valon Kaisua päin. Siitä syntynyttä pientä varjoa on sitten häivytetty photarilla... Aika paljon sai taas säätää valojen kanssa, mutta oon ite kans ihan tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 4. Äääh että toi hattu on vaan niin makea! Kolmonen on mun suosikki. :) Aika hauskaa, miten eri tunnelma näissä on, ja se johtuu eniten vaatteista - ekat on niin kesäisiä. Mikä on tuo keltainen väriläikkä henkilön oikealla puolella lonkan korkeudella, vai tuosta lampustako se tulee?

  VastaaPoista
 5. Se on kuluma tuossa ikivanhassa jonkun vanhuksen aikoinaan valitsemassa tapetissa :) En jaksanut photaroida sitä pois. Sen näkyvyysaste tosin vähän vaihtelee, kun noi kuvat on kuvattu vähän eri valkotasapainoilla...

  Joo, oon kyllä tosi ilonen että ostin ton hatun sinne naamiaisiin. Kaisunkin vaatekaapin kanssa se sopi aika hyvin yhteen, mutta ootas vaan kun me kaks päästään ton kanssa sinne studioon joku päivä! :D

  VastaaPoista