17.11.2011

Laura ja maskuliinisuuden performanssi

IMG2blog

constantinekollaasiblog
On taas se aika vuodesta, kun blogiini eksyy joka päivä ihmisiä hakusanoilla "tyttökalenteri" tai "alaston tyttökalenteri". Ja tämä on vain ja ainoastaan sen ansioita, että kaksi vuotta sitten olin potkaisemassa käyntiin mediatutkimuksen ainejärjestön kalenteriperinnettä. Parissa vuodessa niin ainejärjestön kalenteri kuin ajatukseni valokuvaamisestakin ovat kokeneet evoluution. Tänä syksynä aivan toisten tekijöiden käsissä syntyy Hurman sukupuolineutraali supersankarikalenteri 2012. Vaikka en varsinaisesti ole kalenterin teon kanssa missään tekemisissä, koin kuitenkin tarpeellisena olla kuvauspaikalla filmikameran kanssa päivänä, jolloin Laura hyppäsi sarjakuvahahmo Constantinen pukuun. Vaikka olin paikalla seuraamassa tätä muodonmuutosta, en vieläkään lakkaa hämmästelemästä kuinka kokonaisvaltainen se oli.

Koin kuvaukset hyvin terapeuttisina, sillä oli kiinnostavaa päästä seuraamaan toisten ihmisten tapoja toimia kuvaustilanteessa. Pidin myös siitä, että sain itse behind the scenes -kuvilla rauhassa harjoitella vähän vieraalta tuntuvan Yashicaflexin käyttöä. Hyvin nuhjuista kännykkäkameralla kuvattua videomateriaaliakin löytyy TÄÄLTÄ.

Kuvissa esiintyvät mallit Laura ja Emma, valokuvaaja Joonas Salo ja kuvausassistentit Matleena ja Helinä. Ja tietenkin mukana on myös photoshopattavia taustoja näyttelevä itsetehty greenscreen.

2 kommenttia:

 1. heipsan olen jo jonkin aikaa lukenut blogiasi ja selaillut valokuviasi. Mahtavia! Minua kiinnostaisi tietää mediatutkimuksen opinnoistasi. Mikä sinusta tulee kun valmistut ja oliko sinne vaikea päästä? :) Olen itse miettinyt hakea sinne keväällä.

  VastaaPoista
 2. Moikka! Hei kiva kuulla ja mielelläni kerron mediatutkimuksesta :) Sisäänottoprosentti mediatutkimuksessa on aika pieni, koska vuosittain meitä aloittaa niin vähän. Mutta jos jaksaa lukea, seuraa mitä mediassa tapahtuu ja osaa kirjoittamalla yhdistää luetut ajatukset ja omat ajatukset, niin ei sisäänpääsy ihmeitä vaadi.

  Osasta mediatutkijoista tulee ihan apurahoilla työskenteleviä tutkijoita, osa hakeutuu esim. toimittaja-alalle tai yrityksiin, jotka tarvii mediatutkijaa. Kai meistä koulitaan sellasia mediakriittisiä ajattelijoita, mitä jokainen sitten hyödyntää työelämässä tavallaan... Jokaisen omat intressit vaikuttaa aika paljon siihen millasiin hommiin päätyy, mutta tarkemmin en oikein osaa sanoa, koska jotenkin mulla on itellänikin vähän epämääräinen kuva noista työllistymispaikoista.

  Oleellista on kuitenkin se, että lähtökohtaisesti meistä ei kouluteta mitään mediaa tekeviä ihmisiä, vaan tutkivia ihmisiä. Eli opsikelu on pelkkää teoriaa, jossa analysoidaan mediakulttuuria ja muiden tekemisiä. Eli sellasta...

  Vähän epävarma ala tää rehellisesti sanottuna on, mutta opiskelu on ollut antoisaa ja aivan ihmeasioiden katsomista joutuu välillä harrastamaan opintopisteiden eteen! :)

  VastaaPoista