31.10.2011

Britrail - Pilviplaneettoja

planeetta1

planeetta2

planeetta3

planeetta4

planeetta5

Vaikka niin paljon filmikuvausta rakastankin, tällä hetkellä aika, raha ja ennen kaikkea hermot eivät siihen riitä. Sen sijaan suhteeni photoshoppiin elää uutta renessanssia. Viihdytin itseäni viimekesäisen matkan menolennolla valokuvaamalla pilvihorisontteja. Poistin valtavan osan noista kuvista, mutta yhtenä iltana kaivoin jäljelle jääneet kuvat esiin ja leikin niillä oikein sydämeni kyllyydestä. Neljä ensimmäistä kuvaa ovat lentomatkalta, viimeinen on kuvattu Lontoon Camdenissa.

Ainiin, valokuviani valittiin mukaan upealle WHO SAID WE CANT -taidesivustolle. Niitä voi katsella mm. täältä. Kuvien tarkastelu oli elämys itsellenikin, sillä näin pari todella kauan aikaa sitten ottamaani kuvaa aivan uusin silmin.

Mutta nyt... Otan kirjan (tai pari) kauniiseen käteen ja yritän lievittää tätä järkyttäväksi yltynyttä opiskelustressiä lukemalla koko illan kiltisti kotona, vaikka Kavan ja Finnkinon näytöksissä kiinnostavat elokuvat suorastaan huutavat luokseen.

8 kommenttia:

 1. Nää on ihan valtavan kivoja! Aika harvoin kolahtaa mulla hullu photoshoppaus, mutta nää on hauskoja ja hienoja. Voin kuvitella ne jättiteoksina ympyrämuodossa pohjustettuna alumiinille vaihtoehtona tylsille abstrakti taideteoksille (semi-)yleisissä paikoissa.

  Ja koska oot leffa-spesialisti, mua kiinnostaa tietää mitä hyviä leffoja kavassa ja finnkinossa on tällä hetkellä sun mielestä! Aloitin juuri tosissani säännöllisen "hyvien" elokuvien katsomisen talviharrastuksena :)

  VastaaPoista
 2. Voi KIITOS Helen! :) Mulle tuli aivan yllätyksenä, että se miten helppo noita olikaan tehdä, kun jaksoin vähän ottaa selvää eri photarointi kikoista. Tulen varmaan tekemään vielä lisää eri teemalla joskus tulevaisuudessa, koska näitä oli hauska vääntää. Ehkä oikeesti alan joskus tunkea näitä esille jonnekin, jos saan aikaan :D

  Eilen ois Turun Kavassa mennyt kiinnostavalta vaikuttava tanskalainen Vihan päivä. Finnkinossa puolestaan odottaa kaksi leffanörtin pakko nähdä -elokuvaa eli Drive ja Iho jossa elän. Noi kaksi on ainakin mulle sellasia, että kaduttaa jos en saa aikatauluja järjestettyä ja noi elokuvat menee ohi :)

  VastaaPoista
 3. hehe löysin kanssa pari viikkoa sitten tutorialin näiden tekoon ja vietin viihdyttävän illan photoshopin parissa tehden juurikin ihmeellisiä "planeettoja"! lopputuloksista voi sitten olla montakin mieltä. :D toka on kiva, vähän niin kuin hurrikaanin silmä. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista! :) Toi toka on munkin suosikki!

  Mulla oli yhdessä kirjassa ohje näiden tekoon, mutta en oo koskaan oikein innostunu edes tällaisten katselusta, koska kaikki tällaset tuntuu tavalla tai toisella olevan ihan samannäköisiä... Oon aina nähnyt vaan maan päällä olevan panoraman muuttamista pienoismaailmaksi, joten päätin kokeilla saisko pilvistä jotain toisenlaista aikaiseksi. Lopulta sitten poistin kaikki maalta tehdyt "maailmat" ja säästin vaan nämä "pilvimaailmat" :)

  Oon ruennu miettimään että pitäis enemmänkin rueta kokeilemaan kaikkia kuvaus tai photoshoppauskikkoja, mitä on aina pitäny jotenkin "noloina" :D

  VastaaPoista
 5. Kaksi ekaa on musta oikein kivoja. Ekasta tulee mieleen räjähdys ja tokasta joku uskonnollinen tunneli :)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kiitoksia! Musta on aina huippua saada rakentavia kommentteja teiltä valokuvauksen opiskelijoilta! :)

  VastaaPoista