28.8.2011

Britrail - Kuvia Britanniasta, tekstiä Tukholmasta

Brit10

Brit15

Brit16
Reissun käyttökelpoisimmat filmikuvat alkavat viimein olla käyty läpi. Huomattavasti pitkäaikaisempi projekti olikin n.200 digikuvan seulominen. Yllä olevat kuvat ovat Edinburghista, Bathista ja Yorkista.

Tällä viikolla tein Kaisun kanssa pikavisiitin Tukholmaan. Kesän aikana en ole voinut olla ihastelematta ja ihmettelemättä herkullisen väristen lelukameroiden näkemistä vaate- ja lifestyle-kauppojen hyllyillä. Kaikesta päätellen kameroiden menekki on suuri, mutta ihmettelen silti sitä että en törmää netissä (varsinkaan suomalaisilla sivuilla) lelukameroilla kuvattuihin kuviin useammin. Mietinkin, että jos kamera päätyy ostoskassiin heräteostoksena tai asusteena, päätyykö se pölyttymään hyllylle vai innostaako se myös harjoittelemaan kuvaamista?

Valokuvakeskus Fotografiska oli lelukameraharrastajan näkökulmasta erityisen antoisa. Jacob Felländerin I Want To Live Close To You -näyttely oli todella vaikuttava esimerkki lelukameroiden käyttömahdollisuuksista. Taiteilija oli matkustanut maailman ympäri mukanaan kasa Holgia, joiden filmeille hän oli yhdistänyt samoihin suuriin kuviin eri kaupunkeja päällekkäinvalotusmenetelmällä. Kuvat olivat kuin kauniita futuristisia pienoismaailmoja, jotka syntyivät tekemällä filmikuvauksen perusvirheitä. On sanomattakin selvää, että viihdyin hänen näyttelyssään erittäin hyvin.

4 kommenttia: