12.7.2011

Anna Calvi - Ruisrock 2011

annacalvi3
Lauantaina seisoin Ruisrockin telttalavan eturivissä kaidetta vasten ja mietin mitä kaikkia hienoja keikkoja olenkaan päässyt vuosien aikana todistamaan tällä juuri samalla paikalla. Tällä kertaa Ruisrockiin houkutteli kevään parhaimman musiikkilöydön, brittiläisen Anna Calvin, ensimmäinen keikka Suomessa. Upeaääninen laulaja ja kitaristi vei jonnekin kauas aikaan, jolloin paras rockmusiikki tehtiin. Samalla hän onnistui kuitenkin tiivistämään jotain olennaista juuri tästä ajasta ja hetkestä.

Välillä en nauti mistään niin paljoin kuin siitä, että saan silmät ja korvat auki tuijottaa, kun joku lahjakas ihminen esiintyy suurella tunteella. Keikka olisi voinut jatkua ikuisuuden, enkä olisi tuntenut väsyneissä jaloissani vallitsevaa kipua tai vatsassani vellovaa nälkää.

Otin elämäni ensimmäistä kertaa järkkärin mukaan keikalle. Salakuljetusoperaatio oli todella massiivinen ja kuvaaminen teltan pimeydessä hyvin haasteellista.

8 kommenttia:

 1. Olipa muuten hyvä Ruissi. Mitä sulla muuten on nyt syksyllä suunnitelmia kun ei muotsikka eikä taikki kutsunut?

  VastaaPoista
 2. No oli todellakin! Olin vaan lauantaina, mutta siitäkin sai jo paljon irti! :D

  Mä lähden nyt opiskelemaan kohti Mediatutkimuksen gradua :) Jossain vaiheessa se kuitenkin pitää tehdä, kun on nyt kolme vuotta tullut tätä yliopistoa raadettua eteenpäin. On aika helppoa hakea taas uudestaan opiskelemaan valokuvausta, kun on jo opiskelupaikka valmiina :) Tää on tasaista nousua tän valokuvauksen kanssa, niin tahdon ajatella. Oli jo niin huimaa olla muotsikan ja taikin kokeissa, että aion niistä ammentaa vaan positiivisia ajatuksia ensi vuotta varten!:)

  VastaaPoista
 3. Salakuljetusopeeraatio? :D Tiesitkös että sinne ruissiin, niinkuin muillekkin festareille saa kyllä ottaa järjestelmäkameran mukaan ilman salakuljetuksiakin.. jos huomasit, niin puolella yleisöstä oli järkkärit kourassa. Itsekin talsin turvatarkastukseen järkkäri kaulassa roikkuen.

  VastaaPoista
 4. Mulla oli sitten nähtävästi vanhaa tietoa :) Viime vuonna oli vielä kiellettyä kun asiaa tiedustelin Ruissin infopisteetä, koska kuulemma kaikki järkkärit ovat "ammattimaisia tallennusvälineitä" :D

  Noh, mutta mielikuvitus joutui koetukselle, kun piti teleobjektiiville keksiä sopiva piilopaikka! ;)

  VastaaPoista
 5. "Välillä en nauti mistään niin paljoin kuin siitä, että saan silmät ja korvat auki tuijottaa, kun joku lahjakas ihminen esiintyy suurella tunteella." Eipä tähän voisi mitään lisätä. Parasta. Olitko Ruississa koko viikonlopun? Siellä oli muutama niin huikea nimi että huulta purren yritän sivuuttaa tämän katkeruuden... :D

  Minäkin luulin, että järkkäreitä ei saa viedä oikeastaan minnekään festareille ilman erityislupia - olen sitä joskus kysynytkin ja kieltävä vastaus on tullut minullekin...

  VastaaPoista
 6. Olin vain lauantain, koska piti olla pe ja su pitämässä videovuokraamopuljua auki :D Kieltämättä ois kyllä maistunut otteita muidenkin päivien bändikattauksesta... :)

  Mä oon kyllä kans edelleen vähän sitä mieltä, että ainaiin teoriassa järkkäreiden tuonti on kiellettyä, mutta voi olla että siitä on käytännössä alettu luistamaan, sillä sittenhän narikka täyttyis vaan koko kameroista, kun kaikillahan järkkärit on nykyään! :D Yks kaveri on ainakin kertonut, miten saa aina puolijärkkärinsä kanssa tapella turvatarkastajien kanssa. Mutta en tiedä. Selkeä informointi asiasta näyttäisi ainakin puuttuvan kokonaan...

  VastaaPoista
 7. No niinpä, mulle se on ainakin ollut aina jotenkin tosi selvää että ei saa viedä, sitä kun on tullut kysyttyäkin. Usein keikkapaikoilla esim. pienillä klubeillakin kuten Kuopion Henkassa pitää saada itse bändiltä etukäteen lupa kuvaamiseen, muuten ei saa järkkärillä kuvata. Näin on tullut itsekin toimittua siellä.

  Luistaminen tossa asiassa on ihan mahdollista, mut en tiedä alkaako käytäntö kameroiden suhteen muuttua - ite ainakin yllätyin vähän tän vuoden Provinssissa kun otin kännykällä (surkealaatuista) videota ja järkkäri tuli sanomaan että ei videoita, vain kuvia. En tiedä, oon aina mieltänyt että kyse on vain kuvien laadusta. Mut samaa mieltä oon sun kanssa siinä, että teoriassa on kiellettyä - aika helppo päätellä että järkkärillä kuvaavien ihmisten ajatellaan tienaavan räpsimisellään paljonkin.

  VastaaPoista
 8. Ah, Kuopion Henkka... Leppävirtalaisen musafriikin nuoren pelastus ;)

  On tosiaan hämmentävää, kun jossain Hartwall Areenan piippuhyllyn takarivistäkin kännykkäkameralla kuvaava saa vartijan suunniltaan. Mut vaikeahan noihin on vetää rajaa, kun ei voi tietää kuka alkaa kuvillaan rahastamaan ja kuka haluaa vain muistoja itselleen. Jännityksellä odottamaan miten käy järkkärin kanssa ensikesän Ruissin portilla :)

  VastaaPoista