9.6.2011

Kotiinpaluu

kaisujakukat
Yritin miettiä erilaisia sanoja, joilla voisin korvata lauseen: "en päässyt Taikin kokeissa jatkoon." Olisiko sana putoaminen tarpeeksi dramaattinen? Tai karsiutuminen? Noh, ei sanoilla niin väliä. Tai selityksillä. Oli oikeasti aika kivaa. Onnistuin seikkailemaan Helsingin liikenteessä ympäri kaupunkia ja maalasin villimmin kuin koskaan. Silti on huimasti petrattavaa, jos meinaan uuden yrityksen saattelemana nähdä nimeni ensimmäistä kertaa jatkoon päässeiden listalla. Ja uusi yrityshän tulee varmasti.

Kevään hakuprosessi on ollut niin ajatuksia vievä, että nyt kun se ohi, olo on hetkellisesti vähän tyhjä. Kävin koepäivien jälkeen Helsingissä katsomassa Lars von Trierin Melancholian ja ajauduin miettimään sitä kuinka vähän elokuvia sitä nykyään ehtiikään katsoa. Päätin että lohdutusprojektina aion katsoa dvd-hyllystäni kaikki klassikot ja potentiaaliset helmet, jotka olen ostanut, mutta joita en ole vielä ehtinyt katsoa. Tällä listalla ovat mm. loput Pasolini -boxista, The Pillow Book, Happy Together, Naisia hermoromahduksen partaalla, Jättiläisnaisen hyökkäys (vm. 1993, voitettu tietenkin ainejärjestön leffanörtteilyvisasta), Tommy, Dancer in the Dark ja Fellinin 8½ ja Naisten kaupunki. Näiden parissa asennoidun uuteen tulevaan lukuvuoteen mediatutkimuksen opiskelijana. Välillä on vaan niin helppo unohtaa, että elokuvat olivat se ensimmäinen rakkaus.

Kuvassa Kaisu Ruissalossa viime viikolla.

4 kommenttia:

 1. Mistä toi pitsipaita on? =)

  http://ruusukerotta.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Ei kuule mitään tietoa! :D Kuvassa oleva kaveri lienee tuon tiedon haltija, pitänee kysyä häneltä.

  VastaaPoista
 3. taikki on nilkki. kuulin huhua että tänä vuonna oli tosi paljon hakijoita. itse hain sisustussuunnittelu linjalle, enkä päässyt edes pääsykokeisiin. tiedä sitä jaksanko kokeilla vielä ens vuonna, täytyy vähän katella.

  VastaaPoista
 4. Kannattaa aina jaksaa kokeilla uudestaan!:) Mä uskon siihen, että taidealalle pääsy vaatii todellista sitkeyttä. Mä en päässy viime vuonna kokeisiin, mutta tänä vuonna olin kokeissa. Epäonnituin, mutta epäonnistuin seuraavalla tasolla :) Nyt tuntuu ehkä itsellänikin vaikealta ajatella ensi kevään hakua, mutta ihan varmasti on siihen mennessä kerääntynyt lisää taitoa ja kokemusta!

  VastaaPoista