21.5.2011

Ja taide on...?

posankka2
"No se on vähän niin kun possu, mut samalla se on vähän niin kun ankka. Ja se on pop-taidetta ja osa ihmisistä rakastaa ja osa ihmisistä vihaa sitä." Sanat, joilla olen yrittänyt kuvailla Posankkaa Turussa vietettyjen vuosien aikana. Kuva on ensimmäinen kuvani Yashicaflexilla. Olimme matkalla viettämään Tarantinon tyttöjenelokuvat -aiheista leffailtaa.

Huomenna lähden Lahteen. Edellisen kerran kävin Lahdessa kolme vuotta sitten. Hyppäsimme asuntolaporukan kanssa autoon Joutsenossa ja ajoimme Lahden legendaariseen Torveen katsomaan stoneribändi Truckfightersia. Tuolloin en olisi ikinä uskonut, että kun seuraavan kerran palaan kyseiseen kaupunkiin, olisin valokuvauksen pääsykokeissa.

Lahti on tarjonnut mahdollisuuden paeta mediatutkimuksen gradun tekoa. Samanlaisen kutsun sain myös Turkuun pari päivää sitten. Katsotaan kuinka hyvin osaan käyttää nämä tilaisuudet.

4 kommenttia:

 1. Onnea! Aivan uskomattoman hieno blogi, seuraan nykyään innolla. :)

  Jos jaksat vastata, niin mikä on mielestäsi paras tapa oppia valokuvaamaan - mennä kurssille, lukea manuaaleja vai yrittää löytää kamerasta oikeat asetukset itse? Valokuvaaminen kiinnostaa ja ihan kelpo kamerakin on, mutta jotenkin tämä alkuun pääseminen on niin vaikeaa. Kuinka itse pääsit alkuun?

  VastaaPoista
 2. Thanks a lot Veronika! :) You always cheer me up!

  Hei, maara2, anteeksi myöhäinen vastaus, olen ollut pääsykokeissa tämän viikon!:) Itse ainakin olen opetellut sillä, että luvin kameran käyttöohjeen ja vain lähdin kuvaamaan ihan kaikkea mikä kiinnosti. Mielestäni kuvaamaan oppii parhaiten vaan tekemällä. En lue juuri mitään valokuvausoppaita, enkä ole istunut kursseilla. Luulen, että parhaiten oppii katselemalla kuvia ja vain kokeilmalla, että minkälaisia kuvia itse tykkää ottaa. Asetuksiin kannattaa katsoa vinkkiä käyttöoppaasta, mutta ei aluksi kannata kaikkia kikkoja ahnehtia. Sitten kun oppii jotain niin varmasti alkaa janota lisää! :) Mun mielestä aluksi kannattaa vain tehdä kuvaamisesta kivaa ja mielikuvitusrikasta. Kun jää kuvaamisen hauskuuteen koukkuun, oppii väkisinkin myös tekniikkaa! :D

  Toivottavasti tästä oli apua valokuvauksesi alussa olevalle taipaleelle! Ja kiitokset kannustuksesta! :D

  VastaaPoista
 3. Oli, kiitos kovasti vastauksesta. Ja onnea vielä pääsykokeisiin, kumman ikinä valitsekin. :)

  VastaaPoista