29.4.2011

Tehtävä: Säätila

Weather: Chaos

säätila2

Weather: Balance
Oppilaitos: Turun Taideakatemia. Tehtävän kuvaus: Säätila. Kuvaa kolme valokuvaa, joissa jokaisessa on ihminen. Arviointiperusteet: Visuaalisuus, sisältö, omaperäisyys.

Mediatutkimuksen tilojen videoteatteri. Piirtoheitin. Sääkarttoja. Laura. Lauran takavuosien Hitchcock -naamiaisten Tippi Hedren -kuteet. Kaaosta. Balanssia. Uskontoa. Säätila on mielentila. Joskus lapsena kieltäydyin uskomasta säätiedotuksiin. Olin ihan varma, että säätiedotuksissa on kyse jostain alkukantaisesta uskonnosta. Meteorologia, sehän kuulostaakin vähän skientologialta?

Tehtävien suhteen ei auta muu kuin katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Seison tienristeyksessä. Oikealla on aurinkoinen ja helppokulkuinen maantie vihertävine pientareineen. Sinne johtavassa tienviitassa lukee "mediatutkimuksen gradu". Tien risteyksen vasemmalla puolella on vaivalloinen ja umpeen kasvanut tummaan metsään johtava polku. Sinne johtavassa tienviitassa lukee "valokuvauksen opiskelu". Kaiken järjen mukaan pitäisi suunnata aurinkoista tietä kohti. Mutta mitä jos tumman metsän takana on jotain paljon jännempää? Haluan kaiken, mutta missä järjestyksessä?

5 kommenttia:

 1. Hei onneks olkoon! (bongasin harhakuvan ennakkotehtävä-keskustelusta, että oli tullut mielekästä postia) voi tulla sit nykii hihasta pääsykokeissa :p

  VastaaPoista
 2. Tulen ihan varmasti nykimään jos jännitykseltäni sut tunnistan! :) Olin kyllä ilonen, kun kutsu tuli! Pitää toivoa, että Turkuunkin kutsu tulee, sillä saattaa nämä Lahden kokeet mennä askartelutehtävineen vähän jännityksen kanssa tuskaillessa, mutta positiivisella ja rennolla asenteella yritän lähteä kohti Lahtea!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, onnea pääsykokeisiin pääsystä! Ne saattaa olla yllättävän meditatiivisiä - ainakin kun hain taikkiin kuuntelin äänikirjoja piirtäessäni tehtäviä ja oli yllättävän hauskaa :) En tiedä miten Lahdessa toimii mutta varmaan vähän samalla lailla, eli kunhan vaan et jännitä liikaa etukäteen niin se saatta olla kiva! Lykkyä tykö!

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon kannustuksesta ja vinkeistä!:) Ehkä tänä vuonna osaan haudata jännityksen edellisvuotta (ja Turun kokeita) paremmin, kun vähän tiedän mitä on edessä. Pitää vain yrittää osata nauttia tilanteesta, niin eihän sitä tiedä... löydän vaikka sisäiset maalaustaiteilijan lahjani, mitkä ovat olleet piilossa kaikki nämä vuodet! :D

  VastaaPoista
 5. Pidän sinun kuvista tosi paljon ja harmi, ettet päässyt taikkiin. Kuviesi puolesta olisit sen ansainnut :( Siellä ne maalaus/piirustustehtävät tuntui saavan aika merkittävän painotuksen. Itsekin olen pyörinyt pitkään tuossa samaisessa tienhaarassa. Joskin oma enemmän tai vähemmän valoisa tieni on taidekasvatuksen gradu. Päätin että haluan molemmat. Olen tyytyväinen päätökseeni ,joskin lukujärjestyksiä tutkaillessa alan ymmärtää mitä amanuenssini varoitukset "kahden tutkinnon loukusta" tarkoittivat. :z

  VastaaPoista