18.4.2011

Tehtävä: Elinympäristö
Oppilaitos: Lahden Muotoiluinstituutti. Tehtävän kuvaus: Kuvaa neljällä kuvalla elinympäristöäsi, asuinaluetta, luontoa, kaupungin osaa tms. missä elät. Toteutus: Neljä väri- tai mustavalkokuvaa. Arviointi: Idean välittyminen, kertovuus ja visuaalisuus.

Hassua, että näinkin yksinkertainen tehtävä onnistui aiheuttamaan niin paljon harmaita hiuksia. Tein monena päivänä pitkiä kävelyjä Turun keskustassa, mutta tuntui jo että tämän hetkisten opintojen aiheuttama stressi oli sammuttanut innon ennakkotehtävien ideoimiseen. Halusin kuvata ympäristöä valokuvaavan ihmisen näkökulmasta, koska kotiympäristöllä on ollut hyvin suuri merkitys sille miten valokuvauksen harrastajana maailmaa hahmotan. Nyt päätin kuitenkin palata ympäristössä niihin yksityiskohtiin mille itse olen jo kuvaajana "kääntänyt selän". Kaisla tuli kuvattavaksi parina tuulisena ja harmaana aamupäivänä.

Tein myös Taikin tehtävät, mutta olin kandistressin takia niin lukossa, että meni koko homma ihan vasemmalla kädellä. En julkaise niitä. Poissa silmistä, poissa mielestä. Ylihuomenna on iso kasa tämän kuun hommia ohi ja pääsen lomalle. Ensi viikolla yksi aivan mieletön juttu. Kerron sitten.

12 kommenttia:

 1. Aaaaah, upeasti toteutettu kuvasarja! Tuo toinen kuva on niin pirun siisti, vastavärit ja kaikki! :-D

  VastaaPoista
 2. Oi, kiva tietää että säkin tykkäät näistä! Toi kakkonen oli kans Kaisun lemppari! :D Huojentaa mun mieltä hiukan, kun te jaksatte aina uskoa. Soitan muuten sulle vielä tänään... Huomenna tehdään vähän taidetta. Nyt on adaptaatio -esseen suhteen sellanen kirjoitusflow, että uskallan soittaa vasta, kun se tyrehtyy!

  VastaaPoista
 3. Siis nää on ihania! Alahan valmistautua Lahden lähettämään pääsylippuun muotoilojoiden kouluun. Sillä: se on väistämätöntä :)

  VastaaPoista
 4. KIITOS MAIJU!:) Haha, saa nähdä arvostaako ne mua ollenkaan. Kuulemma sinne tehtävät pitäis olla aika rautalangasta väännettyjä, niin yritin kyllä kovasti olla ajattelematta näitä liian vaikeesti!

  Varaudu muuten siihen, että loppuviikosta piinaan sua puhelimella! Oon lähdössä torstaiaamuna Leppävirralle ja luulen että oon jo ihan mökkihöperöityny... torstai-iltana...:D

  VastaaPoista
 5. Meikäki diggailee, erityisesti tota kakkosta.

  VastaaPoista
 6. Jes, kiitos kun toit sen ilmi! :) Mulle jäi näistä sellanen fiilis, että en tiennyt yhtään mitä olin tekemässä, joten tosi kiva kuulla mitä muut on mieltä! Pitää viedä viesti eteenpäin Kaislalle...

  VastaaPoista
 7. Nämä muuten näyttää aika paljon siltä kuin sulla olis ollu refle, siis heijastava pinta. käytössä. Kun siis oot onnistunut valaisemaan kuvattavan kauttaaltaan. Vai tapahtuiko se kuvankäsittelyssä? :)

  VastaaPoista
 8. Hmmm... Reflee en omista ja näissä on normaalia vähemmän käytetty photoshoppia. Oli kyllä tosi harmaa ilma ja valo aika tasainen. Kai tuo olis sitten hyvä asia, mutta ite en ole yhtään kiinnittänyt tuohon huomiota! :D

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. tykkään tästä kuvasarjasta. itselläni jäi lopulta lahden ennakot tekemättä, taikin kuvien kanssa tuli liikaa panikoitua, mutta turun suhteen olen varovaisen toiveikas. mutta onnea sinulle, eiköhän näillä pääsykokeisiin mennä. haitko myös turkuun?

  ja anteeksi tekninen sekoiluni yllä. :)

  VastaaPoista
 11. Moikka! Voi tosi kiva jos tämä kuvasarja miellyttää! Itse on niin vaikeaa katsoa omia kuvia ulkopuolelta, joten palaute kiinnostaa kovasti!:) Mulla meni Taikin tehtävät ihan vasemmalla kädellä, kun aloin ensin tekemään näitä ja kiirehän siinä tuli.

  Tein myös Turun tehtävät. Tuo blogin uusin merkintä on yksi niistä tehtävistä. Onnea myös sinun kuvillesi!:) Tämä kouluihin hakeminen tuntuu kaikille olevan ainakin jonkun verran hermoja raastava prosessi, joten tukekaamme kaikki hakijat toisiamme :D

  VastaaPoista
 12. Hyvä Jossu! Nähdään maanantaina :) !

  VastaaPoista