20.4.2011

Aamun ensimmäinen juna kohti itää

ruutanalampi
Olen vanhemmilleni ikuisesti katkera siitä, että kun olin yksivuotias he päättivät muuttaa kaupungista Leppävirran kirkonkylälle lapsia kasvattamaan. Leppävirta ei nimittäin kirkon ja kirjaston lisäksi monia ajanviettopaikkoja tarjoa. Noista kahdesta virikevaihtoehdoista valitsin luonnollisesti kirjaston. Vaikka Leppävirralla asuminen olikin hyvin turhauttavaa, "maalta" on silti itseeni jäänyt kyky suhtautua suurella innolla kaupunkielämän pienimpiinkin asioihin.

Leppävirran ilmentämä tylsyys voi kuitenkin toisessa elämäntilanteessa ilmentää rauhaa. Pelkäämäni väsyttävä kevätlukukausi on takana, mutta en osaa rentoutua ennen kuin pääsen nollautumaan tuohon kauniiseen pikkukylään, joka aina opiskelijaelämän stressikohdissa näyttäytyy paratiisina. Otan lomalle mukaan vain kameran ja kirjan (Patti Smith - Rock´n´roll nigger). Tänään suuntaan vielä Klubille katsomaan Anton Corbijn -dokkaria, mutta huomenna hyppään ensimmäiseen itään suuntaavaan junaan.

Kuva on otettu vuosi sitten Leppävirran Ruutanalammella. Taisi olla ihan ensimmäinen Holgalla kuvattu filmirulla. (Edit: Corbijn -dokkari peruttu. Höh...)

4 kommenttia:

 1. beautiful colors, amazing, wonderful, love it!

  VastaaPoista
 2. Thanks a lot again! I took that picture in one of my favourite places in my old home town :)

  VastaaPoista
 3. Ei kannata olla katkera. Jos asuu koko lapsuutensa kaupungissa, niin ei koskaan opi ymmärtämään luontoa edes ihan pikkusen, mut jos asuu nuorena maalla ja sitten jossakin vaiheessa esim opiskelujen perässä menee kaupunkiin, niin on saanu paljon kokonaisvaltasemman elämän. :) (näin siis itellä.)

  VastaaPoista
 4. Oot kyllä ihan oikeessa! Tulin junalla Turkuun yhden vanhan kaverin kanssa ja puhuttiin tästä samasta jutusta ja siitä mikä rikkaus se oikeestaan on, että on nähnyt kaksi täysin erilaista asumisympäristöä :)Ehkä mulla on vähän tällaista "muodon vuoksi" valittamista ilmassa, mutta todellisuudessa en osaa kuvitella millainen ihminen olisin jos en ois varttunu "maalla".

  Tuo luontojuttu varsinkin on hyvä pointti. En edes tajunnut miten paljon luonnosta pidän, ennen kuin muutin kaupunkiin. Olkaamme me ex-maalaiset siis ylpeitä taustoistamme!

  VastaaPoista