18.3.2011

Oh Deer! Synttärimerkintä!


Parin päivän päästä tämä blogi täyttää kaksi vuotta. Samana päivänä tulee myös kaksi vuotta aktiivisen valokuvausharrastuksen aloittamisesta. On suorastaan hellyttävää selailla parin vuoden takaisia kuvia ja tekstejä. Motiivi blogin perustamiselle oli kuvaamisen opettelun ja harrastamisen pitäminen aktiivisena. Nyt parin vuoden päästä tämä muistuttaa kuvapäiväkirjaa elämän parhaista hetkistä ja kuva-arkistoa josta voi hahmottaa valokuvallisen ajattelun kehitystä. Kiitokset pienelle, mutta uskolliselle lukijakunnalle. Vielän joki aika sitten tätä lukivat parin kaverin lisäksi vain äiti ja isä.

Heitin hyvästit mustavalkoprojektille ja skannailin yhtenä yönä unettomuuteeni mustavalkofilmejä päällekkäin värifilmien kanssa. Yllä olevien kuvien eläimet on kuvattu Helsingin luonnontieteellisessä museossa mustavalkofilmille. Taustat on kuvattu värifilmille Ruissalossa viime syksynä. Jotain tämän tyyppistä suunnittelin tekeväni kun noita elukoita kuvasin, mutta en yhtään aavistanut että negatiiveista syntysi niin voimakas värimaailma. Nyt olisi tarkoitus jättää kaikki kuvakokeilut seuraavan kuukauden ajaksi ja vetäytyä kirjoittamaan kanditutkielmaa ja kuvaamaan ennakkotehtäväkuvia. Asiat tärkeysjärjestykseen kerrankin.

10 kommenttia:

 1. I like this experiment, and I never thought of that! I'll try to do it too! wonderful. Thank you!

  VastaaPoista
 2. Ja juuri kun olen löytänyt uskomattoman hienon blogisi. :( Tsemppiä kirjoittamiseen!

  VastaaPoista
 3. Veronika: You should try! It's much fun and may have surprising results! I think that colour negative worked much better with black&white negative than with other colour negative. :)

  maara2: Kiitos tosi kannustavasta palautteesta! Hyvä, että uutena lukijana kommentoit, niin tiedän että ihmisiä oikeesti kiinnostaa seurailla tätä :) Nyt saattaa vähän aikaa olla taukoa täällä, mutta lupaan että ensi kuussa on sitten taas varmasti paljon materiaalia. Varsinkin kun kesä alkaa lähestymään, niin kuvavirta vähän vilkastuu! Kandi vaan nyt alta pois, niin voi ottaa taas kamerat kehiin! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hienoa, että oot saanut pidettyä tän blogin ja hyvän harrastuksen kasassa noin pitkään. :)

  Ainakaan kätkytkuolema ei oo enää vaarana. :)

  VastaaPoista
 5. No ei kyllä enää oo se vaarana :) Rakas harrastuslapseni on selvinnyt taaperoikään!

  Just eilen sain taas uuden filmikameran, niin varmasti on haastetta tulevaisuudessakin. Niin kauan kun on intoa oppia, niin varmasti tää blogikin elää! :)

  VastaaPoista
 6. kyl sun työstä tykkään hirveesti:)))
  yritän kovasti ymmärtää mitä kirjoitat suomeks blogissasi ja pakko sanoa et se on joskus vaikea mulle kun taitoni on aika huono/heh;
  waiting for your next post/ eteenpäin 'cause all ur work is so inspiring*
  terv. pariisista
  upermatuki

  VastaaPoista
 7. Kiitos Anna! Arvostan mielipidettäsi kovasti!

  Kiitos Kyösti! For now I haven't been writing here in English at all, because this feels like diary to me so I feel most comfortable expressing myself in Finnish. But maybe in future I will post something short also in English :) You can always ask me anything if there is something you want to know! I really appreciate that you follow this blog anyway! Lovely and inspiring comments like yours keep me photographing! :) Now I have much to do with my studying, but next month I will have a lot of pictures to post here!

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon fiksuista sanoista!! Ite en ees tullu ajatelleeks noin sitä asiaa! Kiitos

  VastaaPoista
 9. Tuli sellanen tunne, että oli pakko kommentoida asiaa. Hienoa, jos sanat tuntuivat fiksuilta! :)

  VastaaPoista