10.2.2011

Filmin uusia ulottuvuuksia


Koin tiistaina taas uudenlaisen valokuvausvalaistuksen. Taidefoorumilla joku mainitsi maagiset sanat: kahden negatiivin päällekkäin skannaus. Ostamani filmiskanneri nousi jälleen arvoon arvaamattomaan ja ilta kului rattoisasti negatiivien kanssa näperrellessä kotimatkalla mukaan tarttuneen Anna Calvi -levyn tahdissa. Vanhalla Nikonilla kuvatut kuvat muuttuivat yhtäkkiä huomattavasti kiinnostavimmiksi, kun skanneriin asetti kaksi negatiivia päällekkäin. Kokeilin vaikka millaisia yhdistelmiä, mutta sain onnistumaan kaksi. Tätä pitänee harjoitella lisää sitten kun on enemmän kuvamateriaalia.

Viikonloppuna olisi tarkoitus kuvailla mustavalkofilmille, aloittaa ensimmäisten ennakkotehtävien kuvaaminen, mennä katsomaan Nosferatu livemusiikin säestämänä ja pitää perään vielä porukalla vampyyriaiheinen elokuvailta. Kandikirjojen kutsuvat huudot voi siis melkein unohtaa.

6 kommenttia:

 1. Ensimmäinen kuva on tosi tyylikäs.

  En tosin tajua, miksi filmejä pitää skannata päällekkäin, kun saman sa tehtyä photoshopilla helposti ja usein paremmin tuloksin. Myös kaksoisvaloituksella saa hienoa jälkeä, mutta se vaatii paljon suunnittelua.

  Hauskaa näpertelyähän tuo varmasti on, tuleehan sitä itsekin tehtyä kaikenlaista vaikeimman kautta. :)

  VastaaPoista
 2. oi, hirveän hienoja kuvia! itse tyydyn vain photoshopilla digikuvien päällekkäinasetteluun, pitäisi taas kaivaa filmikamera komerosta esiin... etenkin ekassa kuvassa on ihan mielettömän hauska fiilis!

  VastaaPoista
 3. Joo, totta kyllä, että photoshopilla saa siistimpää jälkeä, mutta jotenkin se siisteys hävittää sitten sen tunnelman mitä itse kaipaan :) Tietysti se riippuu siitä miten sen osaa tehdä, mutta vielä ei ole omaan silmään osunut montaa photoshopilla tehtyä jotka itseäni miellyttäisivät. Kaksoisvalotuksia tykkään ainakin itse tehdä, mutta en vielä tuolla filmijärkkärillä sitä hallitse. Pitäis kyllä opetella. Noissa skannailuissa on tosiaan se hauskan tekemisen plussa ja kaksoisvalotukseen nähden se etu, että voi jälkikäteen keksiä ja kokeilla.

  Kiitos kommenteista molemmille ja kiitos Usva blogin seurannasta! Pitänee alkaa sunkin blogia ja kuvailuja seuraamaan! :) Filmikamera vaan kaapista ulos! Mulle tulee itelleni tosta ekasta kuvasta mieleen vähän kuin Peukaloliisa ois osallistunu Pelkokertoimeen :D

  VastaaPoista
 4. wow, the thought of it before, this is great, definitely try it!

  VastaaPoista
 5. Oi! Tykkään kovasti noista kuvista :D Sellainen usvaisen rouhea tuntu. Noista tulee todella hyvä mieli!

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia jälleen kerran sinne positiivisesta palautteesta! :)

  Thank you Veronika!

  VastaaPoista