8.2.2011

Syksy keväällä


Roikotin alkusyksystä kaulassa Nikonin vanhaa filmijärjestelmäkameraa ja intoilin fiiliksestä, jota sen käyttämisestä sain. Talventultua jätin kameran hyllylle. Tuleva pimiökurssi kannusti kuitenkin edellisen filmin kehittämiseen ja eilen skannaillessani filmejä kotona niiltä paljastuikin unohdettuja ja värikkäitä hetkiä syksyltä. Yllä on pari kuvaa Kiasmasta, pari Kepan luota Helsingistä ja pari kasvitieteellisestä puutarhasta. Pitäisi useimminkin "unohtaa" kehittää kuvat ja katsella niiden tarjoamia muistoja vasta jälkikäteen.

En ole vielä ihan täysin sinut tämän sukulaiseni edesmenneen isän kameran kanssa. Tällä hetkellä puuhailen sillä pimiökurssia varten mustavalkokuvia, joten ehkä kamera alkaa pian käydä tutummaksi. Pian kameraperheeseen liittyy myös uusi kiinnostava kameravanhus. Laitoin nimittäin savolaisen etsintäpartion kiertämään antiikkiliikkeitä isän johdolla. Jännittävää. Kerron tarkemmin joskus myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Pitäisi itekin hankkia filmijärkkäri ja opetella, mut pelottaa. Entä jos oonkin ihan paska kuvaaja filmillä? :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos!:) Mulla on tiiätkö hyvin samanlaiset fiilikset. Jotenkin, kun on tuo kamera kädessä, niin päässä on ihan tyhjää ja sitten kuvailen vain kuvaamisen ilosta jotain kukkia, pilviä yms. juttuja ihan kun ekaa kertaa valokuvaisin! Sain tuon kameran lahjaksi toissajouluna ja kesti viime kesään ennen kun uskalsin alkaa käyttämään. Jotenkin arastelen edes yrittää mitään luovaa sillä, mutta luotan siihen, että pitää vaan olla kärsivällinen :)

  Mutta eikun vaan filmijärkkäri sullakin hankintaan! En usko että voit olla huono!

  VastaaPoista
 3. Thanks! I'm still practising with my Nikon FE2. Haven't really got used to it yet! :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Sulla on jotenki tosi hienovaranen ja kiva tyyli kuvata asioita. Tykkään tosi paljon, monikin tollanen kuva vois löytyä oman asunnon seinältä! :D

  Kuvien nimeeminen toki on myös omaa luokkaa. (kuvakasa) :p

  VastaaPoista
 5. Apua, lukeeko joku noita nimiä! xD Oon niin huono keksimään kuville nimiä, että lykkään aina vaan jonkun sanan, josta varmasti muistaa mikä työ on kyseessä, kun sitä kansioista kaivelee! :D Mutta kiitokset! Kivaa saada uusi lukija.

  On myös aina erittäin positiivinen asia, jos joku mainitsee, että työ vois löytyä asunnon seinältä! :) Se kertoo, että työ on enemmän kuin kertavilkaisun arvoinen.

  VastaaPoista