27.1.2011

Unikuvia

Valokuvausaiheiset unet ovat palanneet taas lähes jokaöiseksi katselukokemukseksi Näin toissa yönä unta, että olin pukenut ystäväni Mikki Hiireksi ja laittanut hänet seisomaan keskelle ihmismerenä vellovaa kauppatoria. Tarkoitus oli kuvata kahden kuvan sarja paniikkihäiriöstä. Sitä edellisenä yönä olin Belle Disneyn piirretystä Kaunotar ja Hirviö ja yritin valokuvata hirviötä hänen linnaansa johtavalla sillalla. En millään osaa tulkita tätä Disney-teemaa joka nähtävästi pyörii alitajunnassani.

Tiistaina vierailin viimein Logomon Liisa Ihmemaassa -näyttelyssä. Mielestäni se onnistui tiivistämään jotain hyvin olennaista tämän hetken valokuvataiteesta ja osumaan niin sisällöllisesti kuin visuaalisestikin omaan makuuni. Mukana oli paljon ennestään tuttuja kuvaajia, mutta sitäkin enemmän uusia kiinnostavia taiteilijoita. Näyttelyn oli varmaan tarkoitus olla hämmentävä trippi toiseen todellisuuteen, mutta omalla kohdallani se tuntui kuin paluulta kotiin.

Yllä Kaisu Turun linnassa.

4 kommenttia:

  1. Unitarinoita on kiva kuulla. Piirsin äsken Liisa Ihmemaassa kuvan, pitäisi varmaan käydä katsomassa se näyttely...
    Tykkään kuvasta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos jälleen! :) Pyörittelein tätä koneella viikon, enkä oikein tiennyt että mitä tehdä! Ja voin kyllä suositella sitä näyttelyä erittäin lämpimästi! Hmmm, päätyköhän sun piirrustus johonkin sun tulevaan työhön... Esille laittamista vaaditaan!:D

    VastaaPoista