7.1.2011

Opiskelusta, töistä ja motivaatiosta

Taisin eilen tehdä oman lukuennätykseni, kun pieniä taukoja lukuun ottamatta luin tenttiin 13 tuntia. Tänään vuodatin kaiken oppimani kolmelle konseptille kolmessa tunnissa. Aiheena oli ruumiillisuus. En lakkaa hämmästelemästä itseäni, "mitä, minähän pystyn keskittymään opiskeluun?!" En tiedä mikä minua motivoi enemmän kuin aikaisempina yliopistovuosina. Ajatus siitä, että seuraava lukuvuosi saattaisi tuoda tullessaan jotain ihan muuta? Jännitys tietämättömästä ja mahdollisuus olla jossain aivan muualla? Sitten kun olen kandidaatti, olen hyvin pettynyt, mikäli se ei tunnu luissa ja ytimissä.

Päädyin tentin jälkeen väsyneenä kotiin haaveilemaan. Kaivoin Holgalla kuvatusta Budapest-kansiosta vielä yhden julkaisemattoman kuvan. Milloin pääsen taas reissuun? Näillä näkymin ensi kesänä olisi todella mahtavalta kuulostava matka tiedossa. Seuraavat kolme päivää vierähtävät töissä. Muistan kun "videovuokraamouran" alkuaikoina liike oli täydellinen paikka haaveilulle. Nyt parin vuoden jälkeen koko työpaikka alkaa viimeistään työvuoron loppuessa tuntua unelmien hautausmaalta. Toisaalta tarkemmin ajateltuna epäluovan työn aiheuttama turhautuminen jos mikä on helppo kanavoida opiskelumotivaatioksi.

7 kommenttia:

 1. Kuvat mitä ihanampia, mutta täytyy sanoa että tekstiä on todella vaikea lukea joka on harmi.. En tiedä johtuuko minun koneesta vai onko fontti vaan pieni ja epäselvä :(

  VastaaPoista
 2. Kiitos kovasti Laura! :)

  Tekstin koko tosiaan vaihtelee selaimen ja koneen mukaan... Joillalkin se ihan mahdottoman pientä, mutta toisilla tosi selvää. Kokeilin hetkellisesti isompaa fonttia, mutta omalla koneella se oli niin suurta, että voi omasta mielestäni liikaa huomiota kuvilta. En oo vielä keksiny järkevää ratkaisua tähän, mutta sitä ennen jos käytät pc:tä, niin painamalla ensin ctrl ja sitten + teksti zoomautuu! :) Oon jotenkin tosi neuroottinen sen suhteen, että tää miellyttää mun omaa silmää...

  Ja mun tekstit ihan tyhmiä muutenkin, yritän kokoajan muuttaa tätä blogia enemmän kuviin keskittyväks! :D

  VastaaPoista
 3. Mullaki on sama ongelma, mutta onneks luen usein tältä omanlta Vaiolta, jossa pystyy hiiritabilla vaan kahella sormella suurentaan oikeaan kokoon :)

  Tsempit sinne! Kirjotin sulle kirjeen, mutta hukkasin sen ja nyt haluaisin luottaa ihmiskuntaan sen verran, että joku mukava ihminen toimittaisi sen löydettyään postilaatikkoon. Se oli siis jo menossa postiin postimerkillä ´ja osoitteella varustettuna, mutta niin vain hävis ku tuhka tuuleen!

  VastaaPoista
 4. Maiju, onko sulla ollu aina se tekstiongelma? Oot kuitenkin lukenu tätä useempia vuosia, niin onko se menny vasta nyt pieneks, kun oot selainta vaihtanu? Isonsin tekstiä vähän, viittitkö vielä olle koekaniini ja ilmottaa, onko teksti sulla muuttunu mihinkään?

  Tiiätkö, mäkin aloin kirjottaa sulle kirjettä! Selvä henkinen yhteys meidän välillä :) Siitä tosin tulee pitkä, joten saat sen ööh... joskus. Toivotaan todellakin, että se joka sen sun kirjeen löytää vie sen postlaatikkoon. Haluun saada sen kirjeen :D

  VastaaPoista
 5. Thanks!:) I love double exposure! :)

  VastaaPoista
 6. heei, kiitos kommentistasi blogiini, ihanaa että joku ottaa välillä aikaa kommentoidakseen pidemmästikkin :>
  vastaan nyt tänne sen vuoksi että joskus löydätkin vastaukseni, ja sen vuoksi että pidän kuvistasi! täytyy sanoa että olet ehkä ensimmäinen suomalainen jonka valokuvausblogia jään oikeasti selaamaan :D varsinkin tämä kuva - kuin tuo rakennus nousisi tuolta pilvien keskeltä! parhaimmat päällekkäinvalotukset on sellaisia, ettei niistä huomaa päällekkäinvalotusta vaan ne näyttävät yliluonnollisilta mutta silti luonnollisilta!

  ehkä nähdään lahden pääsykokeissa ;>

  VastaaPoista