14.12.2010

Sirkushuveja ja viikonloppuvieraita
Muutettuani alkuviikoksi yliopiston atk-luokkaan esseetä valmistelemaan viime viikonloppu toi mukanaan piristystä arjen harmauteen stand up -illan, pikkujoulujen, kahden elokuvakäynnin ja Maijun vierailun muodossa. Jossain välissä ehdimme jopa Taideakatemian sirkusopiskelijoiden Lupa sooloilla -näytökseen. Päätin harjoitella tapahtumakuvausta ja olo oli kuin lintubongarilla istuessani salin lähes taimmaisella rivillä teleobjektiivi kädessäni. Valaisuolosuhteet olivat haastavat ja ensimmäiset esitykset kuluivat kameran säätöjä vaihdellessa. Lopulta sain homman sujumaan vähän paremmin. Kuvattavat esitykset valikoituivat valaistuksen perusteella.

Kuva 1. Matti Koskelan teos Blue Sphere
Kuva 2. Inga Björkin teos Neiti Monga - Sukkarakkautta osa 2
Kuva 3. Saana Nissisen teos First step
Kuva 4. Katri Janatuisen teos Eri Verneri

Sirkusta on aina ihana katsella. Oli ilo nähdä todella taitavien ihmisten esiintyvän. Nyt minulla on menossa joku vaihe, että olen erityisen kiintynyt kuviin, joissa kohde tulee esiin varjoista tai mustasta taustasta.

Edessä on työn täyteinen viikko ja sen jälkeen opiskelun täyteinen joululoma. Jossain vaiheessa täytyisi ehtiä käydä valitsemassa joulupukin puolesta kameraani uusi normaaliobjektiivi. Kuinka on mahdollista, että kun kerrankin saisin mennä kameraliikkeeseen katselemisen sijasta ostamaan, en löydä mistään aikaa tehdä niin? Ja nyt olen viikonlopun seikkailujen takia tullut vielä kipeäksi... Köh köh...

2 kommenttia:

 1. Ratkaisu on yksinkertainen:
  1. Mene Verkkokauppa.com:iin
  2. Lisää koriin Canon 50mm 1.8
  3. Lisää osoitetiedot ja maksa

  ...eikä aikaakaan mene montaa minuuttia ja valinta ei voi mennä pahasti vikaan.

  VastaaPoista
 2. Jes! Objektiivivinkki jos mikä tulee tarpeeseen, kun en oikein noiden linssien suhteen mikään ekspertti ole! Pitänee laittaa harkintaan. Tuo on aika edullinen, enemmänkin rahaa olisi käytettävissä. Pitänee tehdä lista mahdollisista hyvistä ja käydä jossain liikkeessä vertailemassa. Niin harvoin ostelen laitteita, että teen tämän aina oikein pitkän kaavaan mukaan. Mutta kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista