23.8.2010

Voi Holga, Holga...


Minkä teitkään Holga. On muuten jännää, miten esineitä nimeää tai ajattelee aivan kuin niillä olisi sukupuoli. Holga kuulostaa naiselta, sitä ajattelee naisena. Se käyttäytyy kuin nainen. Se on yllättävä, ailahteleva ja epäjohdonmukainen. Vanha Nikon on selvästi mies, ehkä siksi että ainakin oman kokemukseni mukaan Nikonistit ovat yleensä miehiä. Kaikista tärkein luottokamera eli rakas Canonini on kuitenkin sukupuoleton. Sillä ei ole lempinimeä, toisin kuin Nikonilla (ainakin viisi), sen runollista nimeä ei ole kiva vain toisella ääneen ja maistella sanaa suussa (kuten "Holga, Hoooolga, Holgaseni, Holga-rakas..."), se on "kamera" tai Canon, se on kameran idea, prototyyppi, muut tarvitsevat jonkun erillisnimen tai sukupuolen erottuakseen siitä.

Nyt on kuitenkin kyse Holgasta. Hain tänään kehityksestä surkeimman Holgalla kuvatun filmirullan koskaan. Olo on hieman typerä kun roikotettuaan kameraa mukanaan kuukauden, filmiltä löytyy tasan kaksi katseen kestävää kuvaa. Suosittelen Holgalla kuvaamista kaikille. Se opettaa kummasti kunnioitusta filmikuvaamista kohtaan ja nostaa digikuvaamisen helppouden arvoon arvaamattomaan. Yllä olevista ensimmäinen kuva on napattu tulomatkalta Ruisrockista. Alla kuva Florence + Machinen keikalta. Jos löydän jostain toisen ihmisen, joka on yrittänyt keikkakuvausta Holgalla, tarjoan hänelle ison jätskiannoksen.

Piristävä juttu muuten. En lakkaa hämmästelemästä, että taideharrastelijoiden sivustolla on ihan oikeasti tykätty kahdesta omakuvasta, jotka olen sinne uskaltanut tunkea. Ne tuntuvat saavan eniten kommentteja ja suosikkeja kun muut kuvani, mitä jaksan ihmetellä.

Tänään lisätty kuva: http://www.harhakuva.org/view/174408
Aiemmin lisätty kuva: http://www.harhakuva.org/view/170194

Tykkään roikkua tuolla sivustolla, vaikka töiden yleinen taso onkin vaihteleva. On niin mukava kun uusia kuvia tulee jatkuvalla syötöllä ja itsekin saa sekä kritiikkiä, että positiivista palautetta. Ja tulee juteltua muiden harrastajien kanssa. Siellä on paljon taitavaa ja ihailtavaa porukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti