19.8.2010

Kukkia ja mehiläisiä

Takana on vähän liiankin tapahtumarikas alkuviikko, jota oli alun perin tarkoitus kutsua lomaksi. Olin menossa Flow-festivaaleille sunnuntaina, mutta koska en muistanut ottaa lippua mukaan löysin itseni potkimasta raivoissani penkkejä Karjaan juna-asemalta ja sen jälkeen Loimaalta siskon muuttoa tekemästä. Samana yönä löysin itseni Leppävirralta. Leppävirralla mm. valokuvasin, tuunasin kirnun ja vanhan puhelimen, valokuvasin, näin vanhaa ystävää, valokuvasin, luvin itseni läpi suorastaan epätoivoiselta näyttävästä tentistä ja astuin upouusien silmälasieni päälle melkein rikkoen ne käyttökelvottomiksi (valokuvatessa tietenkin). Nyt kun loma on ohi elämä näyttää hetken lähes normaalilta.

Ennen kuin lähdin Leppävirralta, päätin suunnata Ruutanalammelle ja kuvata ihka-aitoja luontokliseitä! Koen jotain pyhää vihaa keskinkertaista luontokuvaamista kohtaan, mutta ajattelin, että kyllähän kunniallisen valokuvaharrastajan täytyy edes kerran elämässään kuvata kukasta mettä imevää mehiläistä. Mannerheiminkin häpäisy on jo hoidettu alta pois ennen uran alkamista, joten voi olla aikaa hoitaa alta myös luontokliseet. Auringonlaskuja boikotoin silti edelleen.
No nyt on sitten pari pakollista aloittelijaetappia saavutettu: värikäs kukka kuvattuna sinistä taivasta vasten, heinikko ja järven pinnan bohekit (mikä niissä bohekeissa yleisesti ottaen oikein on niin ihmeellistä, että ihmiset suorastaan sekoaa "Iiiikkk, ihana bohek!! Lisään suosikkeihin!"), mehiläinen imemässä mettä ja lumpeenkukat järven pinnalla. Viimeisestä kuvasta löytynee paljon editointijälkiä, sillä kyllästyin veden pinnan roskien poistoon kesken homman, koska kuva ei vaan tuntunut vaivan väärtiltä. Näillä kliseentylsimyksillä hyvitän ainakin kahden seuraavan kuukauden tänne tunkemani tekotaiteelliset viritelmät. Uusia kuvia tulee pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti