1.7.2010

Potretteja Maijusta

Maiju saapui taas Oulusta ilostuttamaan Turkua läsnäolollaan. Olin taas suunnitellut ystävän päänmenoksi uuden valokuvassession, joka johdatteli meidät kuumana kesäpäivänä Ruissalon rannoille. Olen parhaillaan toteuttamassa kuvasarjaa ja yllä oleva kuva kuuluu siihen, mutta palaan asiaan tarkemmin kun koko homma on valmis.

Maiju toi jälleen kerran mukanaan hellepäivät ja kaksi päivää kului elokuvia katsellen, kaupungilla pyörien ja Assarilla aterioiden. Kävimme Valokuvakeskus Perissä katsastamassa Pieter Hugon näyttelyn, joka tarjosi pari aivan hulvatonta hetkeä. Kaupungilla pyöriessämme Maijun käteen iskettiin ilmainen violetin värinen ripsiväri, jonka inspiroimana päädyimme eilen kuvaamaan potretteja Mikaelin kirkon juurelle.

Alun erikoisempien kuvakokeilujen jälkeen, päätin keskittyä ottamaan peruspotretteja. En muista edes yrittäneeni ottaa mitään tavallisia muotokuvia pitkään aikaan. Ilta-auringonvalo oli kaunis ja kun löysin sille oikein kuvakulman se näytti luonnonvaloksi yllättävän hyvältä.

Reissaamisessa ja kavereiden näkemisessä on se huono puoli, että rautatieaseman iloisten jälleennäkemisten jälkeen tulee aina lopulta myös se hetki, kun hyvästellä ja joko itse istua lähtevässä junassa tai sitten saattaa kaveri lähtevään junaan. Lähiviikkoihin olen joutunut hyvästelemään niin todella paljon rakkaita ihmisiä.

Huomisilta tuo kuitenkin tullessaan Kepan. Viikonloppu onkin pyhitetty aivan uudenlaisille kamerakokeiluille ja on aika kaivaa vanha filmijärjestelmäkamera kaapista. Kepa tuo mukanaan oman filmijärkkärinsä, joten käyttäen apunamme vanhoja 70-luvun valokuvausoppaita aiomme yhdessä päästä alkuun filmijärkkärien käytössä. Lupaan laittaa tänne ainakin jonkun filmituotoksen, vaikka harjoittelun kuvat olisivat kuinka huonoja... Ja niitä lehmäkuviakin, kunhan kerkeän. Mutta nyt töihin. Elokuvat eivät vuokraa itse itseään.

2 kommenttia:

  1. Hih! Minä oon netissä! :)Oli ihanat pari päivää!

    VastaaPoista
  2. No tosiaankin! Kyllä varmaan reilikin lähes yhtä paljon kokemuksia tarjoaa! Huimaa reissua! :)

    VastaaPoista