22.6.2010

Kesä kuvina vol. 2

Kesä on tähän asti kulunut mukavasti joko työpaikalla videovuokraamon tiskin takana tai sitten kavereita nähden. Vielä olisi edessä paljon lisää töitä, kavereita, festareita ja keikkoja, mutta en valita. Kalenteri on täysi ja pidän siitä. Viimeviikolla vierähti monta päivää Helsingissä. Oli mahtavaa vain kierrellä kaupunkia jalan vanhan ystävän kanssa ja katsastaa näyttelyitä kuten Denise Grünsteinin näyttely Kiasmassa ja Georg Bazelitzista kertova valokuvanäyttely ja miehen omien teosten näyttely Helsingin kaupungin taidemuseossa. Kävimme myös uimassa uimastadionilla ja Kino Engelissä katsomassa Haneken Valkoisen nauhan. Ei pidä myöskään unohtaa perunalastupiknikkiä Kaivopuistossa.

Työhulinoiden keskellä ehdin nähdä Teaa, joka tavattessamme onnistui järkyttämään kertomalla lähtevänsä syksyllä puolen vuoden maailmanympärysmatkalle! Ensin iski lievä kateus, mutta sitten huoli: kuinka ihmeessä ihminen, jonka päätä järki ei missään tilanteessa pakota selviää tuollaisesta reissusta. Tea on ollut yksi parhaimmista ystävistäni kymmenen vuotta, joten tunnen harvinaisen hyvin hänen sekopäisen luonteensa ja varmasti huolestun heti jos matkalla hänestä ei vähään aikaan kuulu mitään. Tuntuu oudolta, että ihminen, jonka kanssa olemme yhdessä jakaneet niin paljon, jopa muuttaneet Turkuun peräjälkeen, lähtee katsastamaan maailman ennen minua. Mutta ehkä minäkin joku kaunis päivä teen saman. Sitten kun työ- ja opiskelupaikka eivät pidättele ja on vähän enemmän rahaa.

Kiertelimme korkella niemellä (?) Turun vanhaa aidattua telakka-aluetta ja Tea luetteli kaupungin kiellettyjä alueita, joiden aitojen yli hän on kiivennyt. Yksi hänen valloituksistaan oli mm. ränsistyneen telakkaalueen valtava nosturi, jonka koppiin hän oli vuosi sitten kiivennyt katselemaan kaupunkia. Tean lähiaikojen villitys oli mennä uimaan uimastadionille yöllä porttien ollessa suljettuina. Nimen omaan "oli", sillä viimeisimmällä uimareissulla vartiat saivat hänet kiinni. Ja minun pitäisi uskoa että tuo hullu pieni nainen onnistuu kiertämään maailman ja tulemaan ehjänä takaisin?

Tänään pakatessani reissuun mukaan kameroita ja kamerajalkaa iski into valokuvata taas pitkällä valotusajalla. Kotona pitäisi kuvailla useammin, kivoja yksityiskohtia on niin paljon. Viime viikolla metsästin epätoivoisesti punaista baskeria kaupungilla. Uskomatonta miten vaikea sellaista on löytää kesällä! Lopulta tyydyin oranssiin baskeriin, jonka löysin kirpputorilta. Kerron joskus myöhemmin mitä varten se on. Nyt jatkan pakkaamista. Edessä on vierailu hyvän ystäväni perheen maitotilalla ja sitten mökkijuhannus vanhempien ja mummon kanssa Savonlinnassa. Kaksi miljöötä, jotka toivottavasti inspiroivat kuvaamaan. Tai sitten en valokuvaa ollenkaan, sekin on mahdollista. Ei stressiä. Huomenna aikainen herätys ja taas matkaan.

En muista maininneeni asiasta täällä, mutta joitakin kuukausia sitten pistin pystyyn rinnakkaisblogin, jossa kuvat ovat pääosassa ja selitykset vähäisempiä. Tämä blogi kun on lähinnä sellaista oman oppimisen kartoitusta. Uusi blogi löytyy: http://johannan.tumblr.com/ Sivun teema toimii jostain syystä tosin vain Firefoxilla.

Mutta nyt suihkuun ja laittamaan loput tavarat kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti