1.3.2010

Luomukloonausta

Olen photoshopurpo. En osaa liittää yhteen kahta kuvaa, juuri ja juuri osaan kopioida ja liittää jotain yhden kuvan sisällä (tyttökalenterissa piti tosin vähän opetella tätäkin, kun joutui peittelemään kuvista vähän kaikennnäköistä...). Olen kuitenkin aina miettinyt, että olisi hauska kloonata kuvauskohde! Perjantaina koin taas yhden ahaa -elämyksen, kun tajusin täysin aliarvoineeni valotusaikojen tarjoamat mahdollisuudet. Onnistuin kloonaamaa itseni täysin ilman photoshoppia vain säätämällä aukkoa ja valotusaikaa ja vaihtamalla omaa paikkaani kuvan ottamisen puolessa välissä. Mikä valaistuminen! Mitkä mahdollisuudet! Ennen työpäivää otin ensimmäiset kuvat (yksi kuva yllä), mutta en ollut täysin tyytyväinen. Pitkällä valotusjalalla kuvat menevät pilalle liiassa valossa. Lyhyemmällä valotusjalla taas en ehdi vaihtamaan paikkaa. Tai sitten en vain vielä hallitse tätä täysin.

Kävin töissä kuvaussessioiden välissä. Perjantain ja lauantain välisenä yönä en malttanut nukkua vaan otin kokeilumielessä lisää kuvia. Oli tosi hauskaa, tosin seuraava päivä töissä oli tuskaa ilman yöunia.. Nyt on sellainen fiilis, että kunhan ensin oppii vähän säätämään paremmin kameraa, valoja ja ympäristöä, tästä voisi vaikka kehitellä kuinka hienoja kuvia! Tykkään eniten viimeisimmästä kuvasta värien ja levollisen tunnelman takia. Nyt on takana niin raskas työviikonloppu (osittain sen takia, että jätin idioottina nukkumatta yhtenä yönä), mutta tiistaina voisin kehittää ideaa eteenpäin, ennen kuin lähden kaverin luo leffailtaan. Vielä yksi hassu juttu muuten. Kävin vilkaisemassa, millaisia aiheita Taik suosii tämän vuoden valokuvauksen ennakkotehtävissä ja yksi oli "paranormaali ilmiö". Kuinkas sattuikaan. Ehkä lämmittelenkin Taideakatemiaa varten Taikin ennakkotehtävillä... Jos joillain hullun tuurilla sattuisin saamaan kutsun niihin pääsykokeisiin... Lupaan ripustaa kutsun kehyksissä seinälle ja koota alttarin sen eteen.

2 kommenttia:

  1. Tuo keskimmäinen kuva lämmittää mun sydäntä!

    VastaaPoista
  2. Haha :) Hieno homma. Oot samoilla linjoilla mun äitin kanssa! Se sooitti ja sano, että tykkäs siitä kanssa. Hmm... ehkä uskaltaudin sit laittamaan pari Flickriin kaiken kansan nähtäville.

    VastaaPoista