15.2.2010

Ystävänpäivä

Tehtyäni kolme päivää vain töitä, päätin että ennen neljättä vuoroa ansaitsen vähän tuulettaa aivojani kaupungilla. Pitkään aikaan ei ole tullut vain kuljeskeltua kameran kanssa kaduilla. Talvi ei ole suosikkivuodenaikani. Varsinkin kaupungissa ulkoilma näyttäytyy harmaalta ja en ole kokenut ympäristöä mitenkään inspiroivaksi. Päätin kuitenkin yrittää. Ulkoilutin teleobjektiiviani Puistokadulta taidemuseonmäen kautta Kauppatorille.

Ulkona pöyri ihmisiä lähinnä vain pulkkamäessä, joten yritin harrastaaa luontokuvausta. Myönnän suoraan, että en ole erikoisen kiinnostunut luontokuvista. Kaikista upeimmat luontokuvat tietenkin vaikuttavat, mutta keskiverrot kuvat talitinteistä ja muista eivät kosketa millään tavalla. Mutta ymmärrän, että luontokuvaaminen on valokuvauslajeista vaikein. Pulkkamäkeläiset tuijottelivat kun yritin saada kuvia sinne tänne pyrähtelevistä pikkulinnuista. Noin yksi kuva kahdesta toista oli edes jollain tavalla katseltava.

Hylkäsin pikkulinnut ja siirryin mäelle puusta löytämäni sydänilmapallon pariin. Aika imelä kuvauskohde, mutta sopi kuvattavaksi ystävänpäivänä. En ole muuttanut ylläolevan kuvan taustaa mustavalkoiseksi, kontrasti vain korostaa, että ilma oli todella harmaa.

Viimeisenä eksyin Kauppatorin puluja kuvaamaan. Usein olen joko bussin ikkunasta tai ohikulkiessani niitä katsellut ja miettinyt, että on ne kummallisia otuksia. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon ja vuodesta vuoteen jättimäinen pululauma vain liihottelee ympäri toria istumapaikalta toiselle. Niiden liikehdintä näyttää leikiltä. Heti kun viimeinenkin parven yksilöistä on istahtanut samaan paikkaan muiden kanssa, kaikki lehahtavat lentoon ja etsivät uuden istumapaikan, josta taas lähteä pois, heti kun viimeinen lintu saapuu paikalle. Pulut ovat itseasiassa aika tylsiä kuvattia. Ylläoleva kuva on hassu sen takia, että se näyttää siltä, kuin toinen lintu olisi juuri huomaamassa, että toiselta puuttuu pää. Joo, hohhoijaa. Ensi kerralla jotain ihan muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti