10.12.2009

Muusikko

Antin kuvaussession kuvat on viimein käyty läpi. Oli hauska kuvata kerrankin "ihan tarkoituksella", eli jonkun hyödyksi. Kyllä jossain vaiheessa mietin, että mitä jos kuvista ei tulekaan hyviä, mutta kaikki osapuolet olivat erittäin tyytyväisiä ja Antti sai omien sanojensa mukaan parempia promokuvia, kuin oli uskaltanut odottaa. Hyvä niin. Pari viikkos sitten meidän pieni kolmen hengen kuvausryhmämme saapui Varian harjoitusteatteriin (lupa hoidettu kanslistilta, joka jostain syystä aivan innoissaan) ideoimaan ja kuvailemaan. Mallia ei ollut ennen kunnolla valokuvattu ja alkulämmittelyihin meni vähän aikaa. Tuntien aikana kerkeseimme kokeilla paljon erityyppisiä kuvia. Aloitimme keksimälläni sohvakuvalla, jossa Antin oli määrä istua aivan kuin hänellä olisi "parisuhdekriisi" kitaransakanssa. Ylläoleva kuva ei ole mikään sohvakuvien onnistunein valinta promokuvaksi, mutta valitsin sen tähän koska kuva on ankaudessaan hauska.

Sohvakuvien vietyä paljon aikaa päätimme kokeilla yksinkertaisempia juttuja. Jokainen artistihan tarvitsee mustavalkoisia kitaransoittokuvia! Harjoitusteatterin mustien verhojen kanssa oli hauska leikkiä. Siirtämällä valoa sai verhot melkein näkymättömiin tai sitten verhojen laskokset sai esiin tuomaan taustalle dramatiikkaa. Oli haastavaa kuvat miestä. Tyttöjä on helpompi kuvata, koska naisena minun ei ole vaikea päätellä millaisina naiset haluavat tulla kuvatuiksi. Miehet ovat ihan toisen juttu.

Mietin monta kertaa, että mitä ihmettä kuuluu sanoa kuvan onnistuessa. Tyttöjen kanssa kannustaa hirveästi jos huutaa, että nyt tuli tosi upea tai kaunis kuva. Mikä adjektiivi miesmuusikon mielestä kuvaisi onnistunutta kuvaa? Taisin käyttää sanaa "hyvän näköinen" tai "onnistunut" kuva. Onneks kun alkuun päästiin Antin ja Pauliinan kanssa oli niin rento meininki, että repeilyiltä ja hauskoilta kommenteilta musiikin täyttämässä pimeässä harjoitusteatterissa ei vältytty. Miesten kanssa ei tarvii varoa sanojaa niin tarkasti. Tyttökalenterikuvauksissa erehdyin kerran huutamaan: "Nyt näyttää vähän siltä kun oisit peura konepellillä!" Ei näin.

Viimeiset kuvat ovat rennoinpia. Ehkä siksi että ne olivat Antin oma idea. Hän halusi tulla kuvatuksi lattialla kitaran kanssa. Olen väri-ihminen henkeen vereen. Halusin että Varian sohvan keltainen kangas otetaan mukaan. Ja näin syntyivät mielestäni parhaat kuvat. Promokuvatyyppisiä kuvia olisi hauska ottaa jatkossakin, jos tilaisuus tarjoutuu. Nytkin olisi ollut hauska revitellä oikein kunnolla ja vetää todella överiksi. Mutta aina täytyy kuunella kuvattavaa. Kuvien onistumisen määrittää se, kenen käyttöön ne tulevat. Ensimmäiseksi promokuvauskerraksi tämä taisi siis olla erittäin onnistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti