18.9.2009

Kuva kuvassa


Tällä viikolla olen päättänyt edetä valokuvaamisen teknillisessä puolessa. Olen ostanut uuden objektiivin uusia kuvaushaasteita varten. Olen viimein saanut Photoshopin koneelleni vanhan Olympus Masterin kaveriksi (kiitokset ohjelman asentajalle vaivannäöstä) . Päätin myös viimein opetella kuvaamaan tärkeimmät valokuvani raw-formaattiin. Koska kiirettä on pitänyt koulun, töiden ja kavereiden osalta, olen jälleen kerran arjen kiireessä jäänyt kuvaamaan omaan asuntooni.


Olen aina rakastanut katsella kuvia. Rakastan kuvia kuvissa. Sisäkkäisiä kuvia. Kuvia kuvista. Mitä enemmän kuvia sitä parempi. Kuvakollaasit ovat jotain sanoinkuvaamattoman kiehtovaa. Asuntoni onkin lähes vuorattu kuvilla. Omia valokuvakollaaseja seinillä ja ovissa, kehyksiä jokaisen hyllyn päällä, julisteita kehyksissä isoimmilla seinillä, kuvalappuja ja kuvakortteja kaapinovissa. Seinätila oli lähes kokonaan käytetty jo sinä päivänä, kun muutin asuntooni.

Tarvitsen joka päivä asioita, joita katsella. Tarvitsen myös muistoja. Parfyymi -juliste on kulkenut mukanani vuosia ostettuani sen kyseisen elokuvan näytöksestä Varkaudesta. Keittiön suuri kehyksistä muodostuva kuvakollaasi on kiinnitetty seinään sinitarralla. Kuvissa on kaksi ihanaa ulottovuutta: ne omia suosikkivalokuviani, mutta myös kuvia minulle läheisistä ihmisistä.

Väliovessa ja huoneen isolla seinällä olevat kuvat ovat vanhoja matkakuvia, jotka ovat seuranneet asuinpaikasta toiseen vuosia. Seinällä matkakuvat ovat seepiana, väliovessa mustavalkoisina. "Musiikkinurkkauksen" hyllyn päällä komeilee kaksi PJ Harveyn levynkansitaulua. Nurkan ikkunanpuoleisella seinällä on kehyksissä The Kills -yhtyeen juliste. Rakastuin Now Wow -levyn kanteen ja pidän ajatuksesta että bändi otti levyn kannen kuvat ja promokuvat passikuvakopissa. Juliste ja levynkansitaulut ovat kaikki tilattu Britanniasta.

Mukaani tarttuu usein mainosjulisteita tapahtumista, joissa olen käynyt. Ne päätyvät yleensä joko keittiön kaapin oviin tai vaatekaapin sisäoviin. Kaapin ovesta löytyy mm. VB- valokuvakeskuksen Hollywood-aiheisen valokuvanäyttelyn juliste. Käytän kuvia koriste-esineinä. En voi sietää turhaa krääsää, joka vain täyttäisi asuntoani. Tosin kehyksiin ja kuviin voisin käyttää omaisuuden. Asunnostani löytyy mm. 2046 -elokuvan promokuvista kehitetyt valokuvataulut (näiden kehittäminen oli varmaan törkeä rike tekijänoikeuksia vastaan), valokuvaaja Jan Saudekin kaunis kollaasi ruusun (eli rakkauden) kuihtumisesta, kehyksissä olevia perhevalokuvia ja tietenkin huima määrä itseottamiani kehystettyjä valokuvia. Ainut hetki, jolloin kaipaan yksiötäni isompaa asuntoa on se, kun pohdin paikkaa uusille tauluille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti