12.8.2009

Tivoli

On kesän viimeiseksi lämpimäksi päiväksi ennustettu tiistai. Kävelemme ystäväni kanssa keskustan toisella laidalla sijaitsevaan tivoliin. Koska olemme köyhiä ja koska tivolin ankeat pienet laitteet huimaavat vain pikkulasten päitä, keskitymme valokuvaamaan tivolitunnelmaa.

Oma suosikkini on maailmanpyörä. Räpsin siitä kuvia joka kulmasta. Parasta on tietenkin se, kun raavin lompakostani viimeiset eurot ja pääsen ystäväni kanssa maailmanpyörään kameroiden kanssa. Siinä pyörityksessä sitten kiinnitän maisemien ohella huomiota myös siihen, että kamera pysyy kädessä. Vakuutus tuskin korvaisi kameraa, jos sanoisin sen pudonneen maailmanpyörästä.

Yllättävää kyllä vuosien huvipuistotauko näkyy pienenä pahoinvointina pikkuriikkisen maailmanpyörän jälkeen. Sen jälkeen hämmästelemme hintoja ja yksinäsiä pelikojumyyjiä. Kamerat aiheuttavat jostain syystä paljon huomiota, mutta emme anna pelikojusetien ilkeämielisen kettuilun vaikuttaa.

Ruokapuoli hoituu tietenkin hattaralla ja jäähilejuomalla. Unohtamatta hieman huonokuntoista "vekkulitaloa", joka on kuin super light zero versio Linnanmäen Vekkulasta. Pomppulinna tosin jää kokeilematta, mutta siihen taidan ollakin jo vähän liian iso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti