28.6.2009

Pihalla

Ensimmäinen lämmin kesäpäivä moneen viikkoon. Juuri sopivasti olen vapaalla. Suuntaamme valokuvausta harrastavan ystäväni kanssa ulos. Vaellamme ympäri Turkua ja täytämme kameroidemme muistikortteja, kuvailemalla keikkea mikä liikuu. Ja kaikkea mikä ei liiku. Eli kuvamme siis aivan kaikkea.

Toisen ihmisen kanssa kuvaaminen on mielenkiintoinen kokemus. Matkalta kun saattaa saada kuvia jopa itsestään. Ja toisesta. Toisen kanssa huomaa asioita, joihin ei välttämättä normaalisti itse kiinnitä huomiota. Kun kävelee toisen järkkäriä kantavan kummaaisen kanssa, julkisella paikalla kyykkiminen ja räpsiminen ei hävetä ollenkaan niin paljon kuin yksin ollessa.

Huono puoli toisen kanssa kuvaamisessa tosin on se, että kuvat ovat hyvin samanlaisia. Matkan varrella kaksi ihmistä törmää amoihin kiinnostaviin asioihin ja kuvaustilanteessa näkemys kohteesta on usein hyvin samanlainen. Mielenkiintoista onkin nähdä jälkikäteen kuinka kuvaajat käsittelevät samanlaiset valokuvansa ja mitä valokuvia he kuvamerestään päättävät nostaa esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti